Thai-maustetut kalkkunavartaat

Thaimaassa tarjotaan usein lintuvartaita. Tässä resepti thaimaalaisittain maustetuista kalkkunavartaista, jotka voit tarjoilla lämpimänä ruokana riisin ja makean chilikastikkeen kanssa. Hyvin ne sopivat myös sellaisinaan drinkki-purtavaksi tai noutopöydän yhdeksi lajiksi.

Neljälle

  • 500 g kalkkunanfileetä
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 tl tuoretta inkivääriraastetta
  • ½ punainen chili
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl osterikastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä

Lisäksi

  • puuvartaita

Valmistusohje

1. Leikkaa fileestä pitkiä, litteitä viipaleita. Pujota ne pitkittäin myös grillitikkuihin. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikas palko. Sekoita keskenään inkivääriraaste, chilisilppu, öljy ja osterikastike, purista joukkoon valkosipuli. Penslaa vartaat tällä marinadilla.

2. Grillaa vartaita grillipannussa tai hiiligrillissä 3 minuuttia puoleltaan. Voit panna ne myös 275-asteiseen uuniin grillivastuksen alle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja