Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera

Tarjoa marinoitujen grillivartaiden kanssa herkullista grillikastiketta ja wokkivihanneksia. Kunnon aterian saat keittämällä lisukkeeksi riisiä.

4 annosta

  • 600 g naudan pihvilihaa
  • 1 salottisipuli
  • ½ punasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 prk vesikastanjoita

Marinadi

  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • ½ tuore chilipalko
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl sambal oelek -tahnaa
  • 1 rkl soijaa

Grillikastike

  • 1 dl paprikakuutioita
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl chilikastiketta
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl hienonnettua inkivääriä
  • 1 tl soijaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Marinadi: Hienonna puolikas chilipalko. Sekoita soijakastike ja öljy, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää chili, inkivääri ja sipuli. Mausta kurkumalla ja sambal oelek -tahnalla. Leikkaa liha pieniksi paloiksi ja pane marinoitumaan noin tunniksi. Pujota lihapalat vartaaseen.

2. Grillikastike: Kuutioi paprika ja kuullota voissa. Kaada paprikakuutiot, chilikastike, lihaliemi ja soijakastike kattilaan ja kiehauta. Kuori ja hienonna inkivääri ja lisää sekin kattilaan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta sinapilla. Anna kiehahtaa ja siivilöi lopuksi.

3. Kuori ja suikaloi salottisipuli ja punasipuli. Kuori ja viipaloi porkkana ja palsternakka. Wokkaa kasvikset. Viipaloi vesikastanjat ja lisää ne kasvisten joukkoon. Grillaa vartaita 5-10 minuuttia. Asettele vartaat ja kasvikset kauniisti tarjolle. Tarjoaa lisänä grillikastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat