Kala- ja äyriäisvartaat, grillivihannekset ja aioli

Grillipannun avulla järjestät nopeasti grillikutsut milloin tahansa vuoden ympäri. Kuka on sanonut, että grillata saa vain kesällä? Tähän ruokaan voit käyttää esim. tonnikalaa, ruijanpallasta, silokampelaa ja muita kampeloita. Tarjoile kala ja äyriäiset valkosipulimajoneesin ja grillattujen vihannesten kera.

Ainekset

  • Neljälle

Vartaat

  • 500 g kiinteää tuoretta kalaa
  • 8 kampasimpukkaa
  • 8 pikkusipulia
  • 1 vihreä paprika
  • 8 kirsikkatomaattia

Grillivihannekset

  • 2 uuniperunaa
  • 2 maissintähkää
  • 2 tomaattia

Aioli

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 raakaa munankeltuaista
  • 2 ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 maustemittaa sitruunamehua

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Aioli: Purista valkosipulit ja sekoita munankeltuaisten kanssa. Lisää sitten öljyä tipoittain voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla, halutessasi myös sitruunamehutilkalla. Pane viileään tarjoiluun asti.

2 Keitä vettä isossa kattilassa. Lohko uuniperunat pitkittäin ja keitä ne sekä maissintähkät lähes pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Nosta vedestä ja valuta. Halkaise tomaatit.

3. Pane vartaat likoamaan veteen. Kuori sipulit ja ryöppää niitä muutama minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Puhdista paprika ja leikkaa paloiksi. Leikkaa kala 3 sentin kuutioiksi. Pujota kalapalat, kampasimpukat, paprikat, pikkusipulit ja kirsikkatomaatit vuorotellen vartaisiin. Penslaa vartaat ja vihannekset öljyllä. Grillaa 2-3 minuuttia joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa nopeasti tomaatteihin, perunoihin ja maisseihin kaunis pinta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!