Kala- ja äyriäisvartaat, grillivihannekset ja aioli
Grillipannun avulla järjestät nopeasti grillikutsut milloin tahansa vuoden ympäri. Kuka on sanonut, että grillata saa vain kesällä? Tähän ruokaan voit käyttää esim. tonnikalaa, ruijanpallasta, silokampelaa ja muita kampeloita. Tarjoile kala ja äyriäiset valkosipulimajoneesin ja grillattujen vihannesten kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Vartaat
- 500 g kiinteää tuoretta kalaa
- 8 kampasimpukkaa
- 8 pikkusipulia
- 1 vihreä paprika
- 8 kirsikkatomaattia
Grillivihannekset
- 2 uuniperunaa
- 2 maissintähkää
- 2 tomaattia
Aioli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 raakaa munankeltuaista
- 2 ½ dl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 maustemittaa sitruunamehua
Lisäksi
- puisia grillivartaita
Valmistusohje
1. Aioli: Purista valkosipulit ja sekoita munankeltuaisten kanssa. Lisää sitten öljyä tipoittain voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla, halutessasi myös sitruunamehutilkalla. Pane viileään tarjoiluun asti.
2 Keitä vettä isossa kattilassa. Lohko uuniperunat pitkittäin ja keitä ne sekä maissintähkät lähes pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Nosta vedestä ja valuta. Halkaise tomaatit.
3. Pane vartaat likoamaan veteen. Kuori sipulit ja ryöppää niitä muutama minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Puhdista paprika ja leikkaa paloiksi. Leikkaa kala 3 sentin kuutioiksi. Pujota kalapalat, kampasimpukat, paprikat, pikkusipulit ja kirsikkatomaatit vuorotellen vartaisiin. Penslaa vartaat ja vihannekset öljyllä. Grillaa 2-3 minuuttia joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa nopeasti tomaatteihin, perunoihin ja maisseihin kaunis pinta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto