Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala- ja äyriäisvartaat, grillivihannekset ja aioli

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • Neljälle

Vartaat

  • 500 g kiinteää tuoretta kalaa
  • 8 kampasimpukkaa
  • 8 pikkusipulia
  • 1 vihreä paprika
  • 8 kirsikkatomaattia

Grillivihannekset

  • 2 uuniperunaa
  • 2 maissintähkää
  • 2 tomaattia

Aioli

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 raakaa munankeltuaista
  • 2 ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 maustemittaa sitruunamehua

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Aioli: Purista valkosipulit ja sekoita munankeltuaisten kanssa. Lisää sitten öljyä tipoittain voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla, halutessasi myös sitruunamehutilkalla. Pane viileään tarjoiluun asti.

2 Keitä vettä isossa kattilassa. Lohko uuniperunat pitkittäin ja keitä ne sekä maissintähkät lähes pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Nosta vedestä ja valuta. Halkaise tomaatit.

3. Pane vartaat likoamaan veteen. Kuori sipulit ja ryöppää niitä muutama minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Puhdista paprika ja leikkaa paloiksi. Leikkaa kala 3 sentin kuutioiksi. Pujota kalapalat, kampasimpukat, paprikat, pikkusipulit ja kirsikkatomaatit vuorotellen vartaisiin. Penslaa vartaat ja vihannekset öljyllä. Grillaa 2-3 minuuttia joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa nopeasti tomaatteihin, perunoihin ja maisseihin kaunis pinta.

Grillipannun avulla järjestät nopeasti grillikutsut milloin tahansa vuoden ympäri. Kuka on sanonut, että grillata saa vain kesällä? Tähän ruokaan voit käyttää esim. tonnikalaa, ruijanpallasta, silokampelaa ja muita kampeloita. Tarjoile kala ja äyriäiset valkosipulimajoneesin ja grillattujen vihannesten kera.

Lisää aiheesta:

Kalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin keraKala- ja äyriäisvartaatLinguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissäTäytetty uunimunakoisoGrillattuja vihanneksia tabilin keraSipuli-tomaatti-kukkakaalipaistos
Kala-äyriäisvartaatGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäisvartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kala- ja äyriäisvartaat, grillivihannekset ja aioli

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala- ja äyriäisvartaat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pekoni-merikrottivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tandoorimaustetut scampivartaat ja kurkkuraita