Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravunpyrstöillä täytetyt latva-artisokat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
  • 2 sitruunaviipaletta
  • 1 tl suolaa

Koristeluun

  • tilliä
  • 4 kokonaista rapua

Valmistusohje

1. Taita artisokista varsi niin, että suurin osa kovista rihmoista lähtee mukana. Leikkaa keittiösaksilla terälehtien terävät kärjet. Huuhtele artisokat huolella ja laita ne tilavaan kattilaan. Kaada päälle sen verran vettä, että se juuri ja juuri peittää artisokat. Lisää sitruunaviipaleet ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen 30-50 minuuttia artisokkien koosta riippuen.

2. Kokeile artisokkien kypsyyttä irrottamalla yksi lehti: jos se irtoaa helposti ja malto on pehmeää, ne ovat kypsiä. Nosta keitinvedestä ja valuta jonkin aikaa ylösalaisin, jotta vesi valuu pois.

3. Irrota pienimmät latvalehdet, poista sisimmät lehdet ja kaiva pohjalta pois "parta", joka peittää artisokanpohjia. Jaa ravunpyrstöt artisokkien täytteeksi ja koristele tillinoksilla. Aseta kokonainen rapu koristamaan jokaista lautasta.

Tämä on hauska alkuruoka moniin juhliin – tai kasvissyöjän rapukestit, ilman raputäytettä. Latva-artisokkien syöminen ei ole lainkaan niin hankalaa kuin monet kuvittelevat: ei muuta kuin revitään terälehdet yksi kerrallaan irti ja hampaita käyttäen imaistaan mehevän maukas malto suuhun. Herkullinen artisokan pohja syödään veitsellä ja haarukalla, joten nekin on katettava pöytään.

Lisää aiheesta:

Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteelläKatkaravuilla täytetyt artisokanpohjatLatva-artisokka ja voivaahtoPehmeät artisokansydämetLatva-artisokat ja yrttimajoneesiHerkkusienillä täytetyt latva-artisokat
Täytetty artisokkaKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty artisokka
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suupalat punaisella mädillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt latva-artisokat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokat yrttivoilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ravunpyrstöillä täytetyt latva-artisokat