Ravunpyrstöillä täytetyt latva-artisokat
Tämä on hauska alkuruoka moniin juhliin – tai kasvissyöjän rapukestit, ilman raputäytettä. Latva-artisokkien syöminen ei ole lainkaan niin hankalaa kuin monet kuvittelevat: ei muuta kuin revitään terälehdet yksi kerrallaan irti ja hampaita käyttäen imaistaan mehevän maukas malto suuhun. Herkullinen artisokan pohja syödään veitsellä ja haarukalla, joten nekin on katettava pöytään.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 latva-artisokkaa
- 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
- 2 sitruunaviipaletta
- 1 tl suolaa
Koristeluun
- tilliä
- 4 kokonaista rapua
Valmistusohje
1. Taita artisokista varsi niin, että suurin osa kovista rihmoista lähtee mukana. Leikkaa keittiösaksilla terälehtien terävät kärjet. Huuhtele artisokat huolella ja laita ne tilavaan kattilaan. Kaada päälle sen verran vettä, että se juuri ja juuri peittää artisokat. Lisää sitruunaviipaleet ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen 30-50 minuuttia artisokkien koosta riippuen.
2. Kokeile artisokkien kypsyyttä irrottamalla yksi lehti: jos se irtoaa helposti ja malto on pehmeää, ne ovat kypsiä. Nosta keitinvedestä ja valuta jonkin aikaa ylösalaisin, jotta vesi valuu pois.
3. Irrota pienimmät latvalehdet, poista sisimmät lehdet ja kaiva pohjalta pois "parta", joka peittää artisokanpohjia. Jaa ravunpyrstöt artisokkien täytteeksi ja koristele tillinoksilla. Aseta kokonainen rapu koristamaan jokaista lautasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan