Ranskalainen omenapiirakka aprikoosikastikkeella
Klassikko valmistuu omenasoseesta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl kylmää vettä
Täyte
- 2 ½ dl kevyesti sokeroitua omenasosetta
- 4 omenaa, ohuina lohkoina
- 2 dl aprikoosisosetta, mahdollisesti lastenruokapurkki
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale.
3. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.
4. Levitä pohjalle omenasosetta. Asettele päälle omenalohkoja ja paista vielä 15–20 minuuttia. Levitä kakulle aprikoosisosetta sen tullessa uunista. Tarjoile haaleana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan