Kanelinen omenapiirakka aprikoosipyreellä

Tämä klassinen, ranskalainen piirakka kannattaa leipoa kun omenat ovat hienoimmillaan. Jos ne ovat ohutkuorisia, niitä ei tarvitse kuoria. Maukasta aprikoosipyreetä löydät kaupan lastenruokahyllystä!

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 3-4 omenaa
  • jauhettua kanelia
  • 1 dl aprikoosipyreetä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmuun käärittynä jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirakkavuoka ja pistele pohja. Taita reunalle alumiinifoliota, jotta taikina pysyy vuoan reunoilla, esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja poista folio. Viipaloi omenat ohuesti ja asettele piirakkapohjalle. Ripottele päälle kanelia, paista valmiiksi uunissa 10-15 minuuttia. Kuumenna aprikoosipyree ja hunaja ja lusikoi seos valmiille piirakalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja