Kanelinen omenapiirakka aprikoosipyreellä
Tämä klassinen, ranskalainen piirakka kannattaa leipoa kun omenat ovat hienoimmillaan. Jos ne ovat ohutkuorisia, niitä ei tarvitse kuoria. Maukasta aprikoosipyreetä löydät kaupan lastenruokahyllystä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohja
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
Täyte
- 3-4 omenaa
- jauhettua kanelia
- 1 dl aprikoosipyreetä
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmuun käärittynä jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirakkavuoka ja pistele pohja. Taita reunalle alumiinifoliota, jotta taikina pysyy vuoan reunoilla, esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.
3. Ota vuoka uunista ja poista folio. Viipaloi omenat ohuesti ja asettele piirakkapohjalle. Ripottele päälle kanelia, paista valmiiksi uunissa 10-15 minuuttia. Kuumenna aprikoosipyree ja hunaja ja lusikoi seos valmiille piirakalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit