Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanelinen omenapiirakka aprikoosipyreellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 3-4 omenaa
  • jauhettua kanelia
  • 1 dl aprikoosipyreetä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmuun käärittynä jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirakkavuoka ja pistele pohja. Taita reunalle alumiinifoliota, jotta taikina pysyy vuoan reunoilla, esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja poista folio. Viipaloi omenat ohuesti ja asettele piirakkapohjalle. Ripottele päälle kanelia, paista valmiiksi uunissa 10-15 minuuttia. Kuumenna aprikoosipyree ja hunaja ja lusikoi seos valmiille piirakalle.

Tämä klassinen, ranskalainen piirakka kannattaa leipoa kun omenat ovat hienoimmillaan. Jos ne ovat ohutkuorisia, niitä ei tarvitse kuoria. Maukasta aprikoosipyreetä löydät kaupan lastenruokahyllystä!

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosMustikkapiirakkaKiillotettu omenapiirasHunajainen omenatorttuRanskalainen omenapiirakka aprikoosikastikkeellaOmenakakku kookoksella
OmenapiirakkaMakeat leivonnaisetKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu