Kookosomenakakku

Hieno yhdistelmä.

1 kakkuun

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 3 omenaa, lohkoina
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.

3. Laita suurin osa omenalohkoista vuokaan. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää ranskankerma, kookos ja vaniljasokeri. Kaada taikina omenoille, pistele loput omenalohkot päälle.

4. Paista valmiiksi 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja