Kookosomenakakku
Hieno yhdistelmä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
Täyte
- 3 omenaa, lohkoina
- 2 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.
3. Laita suurin osa omenalohkoista vuokaan. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää ranskankerma, kookos ja vaniljasokeri. Kaada taikina omenoille, pistele loput omenalohkot päälle.
4. Paista valmiiksi 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut