Julkaistu
Kaikki rakastavat tätä torttua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
1 kakkuun
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
Täyte
- 5-6 dl vadelmia
- noin 2 dl punaviinimarjahyytelöä
- 2 rkl valkoviiniä
Valmistusohje
1. 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale.
3. Paista pohja valmiiksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Poista folio 5 minuutin jälkeen.
4. Sulata hyytelö viinin kera ja vatkaa sileäksi. Asettele vadelmat piirakalle ja lusikoi hyytelö päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.