Vadelmatorttu
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655946/landscape16_9/515/290/28120255c621c505eba800de1ba7c9f2/mr/1004723-5895.jpg)
Julkaistu
Kaikki rakastavat tätä torttua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
1 kakkuun
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
Täyte
- 5-6 dl vadelmia
- noin 2 dl punaviinimarjahyytelöä
- 2 rkl valkoviiniä
Valmistusohje
1. 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale.
3. Paista pohja valmiiksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Poista folio 5 minuutin jälkeen.
4. Sulata hyytelö viinin kera ja vatkaa sileäksi. Asettele vadelmat piirakalle ja lusikoi hyytelö päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka