Persikkapiirakka
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676930/landscape16_9/515/290/6fbc956c1150b4307f848352f9065552/Aw/1004724-5896.jpg)
Julkaistu
Hieno alkukesän jälkiruoka.
1 kakkuun
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
Täyte
- 5-6 kypsää persikkaa, puolikkaina
- 2 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 2 dl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale.
3. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.
4. Asettele pohjalle persikanpuolikkaita. Vatkaa muut ainekset ja kaada vuokaan. Paista kypsäksi 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka