Persikkapiirakka

Hieno alkukesän jälkiruoka.

1 kakkuun

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 5-6 kypsää persikkaa, puolikkaina
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale.

3. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.

4. Asettele pohjalle persikanpuolikkaita. Vatkaa muut ainekset ja kaada vuokaan. Paista kypsäksi 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!