Kiillotettu omenapiiras

Klassinen ranskalainen jälkiruoka, joka on helppo leipoa ja ilo tarjota.

Ainekset

  • 6-8 palaa

Pohja

  • 150 g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoa
  • 0,25 dl kylmää vettä

Täyte

  • 3-4 omenaa
  • 2 dl hyytelöä (omenaa
  • tai punaviinimarjaa)

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kiedo tuorekelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi. Kuori ja lohko omenat ohuelti.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina, vuoraa sillä piirastaikina ja pistele pohja. Taittele foliokaistale vuoan reunan yli, ettei taikina valahda. Paista pohjaa 10 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista. ja poista folio. Lado ohuet omenalohkot piiraspohjalle. Paista kypsäksi 15-20 minuuttia. Sulata hyytelö ja lusikoi se valmiin piiraan päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.