Kiillotettu omenapiiras
Klassinen ranskalainen jälkiruoka, joka on helppo leipoa ja ilo tarjota.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 6-8 palaa
Pohja
- 150 g voita
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 0,25 dl kylmää vettä
Täyte
- 3-4 omenaa
- 2 dl hyytelöä (omenaa
- tai punaviinimarjaa)
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kiedo tuorekelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi. Kuori ja lohko omenat ohuelti.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina, vuoraa sillä piirastaikina ja pistele pohja. Taittele foliokaistale vuoan reunan yli, ettei taikina valahda. Paista pohjaa 10 minuuttia.
3. Ota vuoka uunista. ja poista folio. Lado ohuet omenalohkot piiraspohjalle. Paista kypsäksi 15-20 minuuttia. Sulata hyytelö ja lusikoi se valmiin piiraan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka