Raakaraastelautanen
Mistä tahansa grillipäivällisestä tulee juhla-ateria, kun grilliruoka saa seurakseen herkullisen raakaraastelautasen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 porkkana
- 1 punajuuri
- ½ retikka
- 50 g salaatinlehtiä
- 50 g mangoldia
- 50 g pinaattia
- 1/3 lavakurkku
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 dl tuoreita härkäpapuja
- 1 kesäkurpitsankukka
Kastike
- ½ dl puristettua sitruunamehua
- ½ dl vettä
- 2 tl hunajaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sekoita sitruunamehu, vesi, hunaja, suola ja pippuri kastikkeeksi.
2. Kuori ja raasta porkkana, punajuuri ja retikka. Huuhtele salaatinlehdet, mangoldi ja pinaatit.
3. Asettele vihannekset tarjoiluvadille. Pirskota päälle kastiketta ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti