Puuro vuohenjuustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla
Jos tavallinen kaurapuuro kyllästyttää, tässäpä oiva Samassa liemessä -ohjelmassa valmistettava suolainen puuro vaikka lounaaksi!
2:lle
- 4 dl vettä
- 2 dl kaurahiutaleita
- suolaa
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 50g vuohenjuustoa
Mausteiset auringonkukansiemenet
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 1 rkl soijakastiketta
- ripaus savupaprikaa
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja sekoita veteen kaurahiutaleet ja ripaus suolaa. Anna kiehua pienen pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia, tai kunnes puuro on kypsää. Tee sillä aikaa auringonkukansiemenet. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Levitä siemenet pellille ja paahda niitä uunissa noin 5 minuuttia. Ota pelti pois uunista ja kaada siemenien päälle soijakastike ja savupaprika. Laita pelti vielä pieneksi hetkeksi takaisin uuniin.
Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit saksilla pienemmiksi paloiksi ja sekoita valmiiseen puuroon kattilassa. Kaada puuro kulhoon ja murusta päälle vuohenjuusto.
Viimeistele puuro paahdetuilla siemenillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka