Sitruunariisi

Jos tarjoat pääruokana kanaa tai kalaa, sitruunariisi sopii hyvin lisukkeeksi. Basmatiriisin mausteisen aromaattinen maku ei ole lainkaan liian voimakas vaan täyteläinen ja herkullinen.

4 annosta

  • 5 dl basmatiriisiä
  • 100g suolatonta voita
  • ½ tl mustia sinapinsiemeniä
  • ½ tl juustokuminan siemeniä
  • 1 pienehkö sipuli
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl sitruunankuoren keltaista osaa raastettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • sitruunalohkoja koristeluun

Valmistusohje

1. Huuhtele riisi ja pane se runsaaseen kylmään veteen noin 20 minuutiksi. Valuta riisi huolellisesti. Kuori ja viipaloi sipuli.

2. Kuumenna voita keskilämmöllä, kunnes se alkaa hieman ruskistua. Kuullota sinapinsiemeniä ja halutessasi myös juustokuminaa 5-10 sekuntia. Kuullota sipuli kullankeltaiseksi. Sekoita joukkoon kurkuma, riisi, sitruunankuori ja sitruunamehu.

3. Kaada joukkoon vesi, mausta suolalla ja kiehauta. Säädä levy pienimmälle mahdolliselle teholle ja hauduta riisiä kannen alla noin 20 minuuttia.

4. Nosta kattila levyltä ja jätä hautumaan kannen alle vielä 5 minuutiksi. Sekoita riisi haarukalla ilmavaksi ja koristele ohueksi leikatuilla sitruunalohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja