Sitruunariisi
Jos tarjoat pääruokana kanaa tai kalaa, sitruunariisi sopii hyvin lisukkeeksi. Basmatiriisin mausteisen aromaattinen maku ei ole lainkaan liian voimakas vaan täyteläinen ja herkullinen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 5 dl basmatiriisiä
- 100g suolatonta voita
- ½ tl mustia sinapinsiemeniä
- ½ tl juustokuminan siemeniä
- 1 pienehkö sipuli
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl sitruunankuoren keltaista osaa raastettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 7 dl vettä
- 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
- sitruunalohkoja koristeluun
Valmistusohje
1. Huuhtele riisi ja pane se runsaaseen kylmään veteen noin 20 minuutiksi. Valuta riisi huolellisesti. Kuori ja viipaloi sipuli.
2. Kuumenna voita keskilämmöllä, kunnes se alkaa hieman ruskistua. Kuullota sinapinsiemeniä ja halutessasi myös juustokuminaa 5-10 sekuntia. Kuullota sipuli kullankeltaiseksi. Sekoita joukkoon kurkuma, riisi, sitruunankuori ja sitruunamehu.
3. Kaada joukkoon vesi, mausta suolalla ja kiehauta. Säädä levy pienimmälle mahdolliselle teholle ja hauduta riisiä kannen alla noin 20 minuuttia.
4. Nosta kattila levyltä ja jätä hautumaan kannen alle vielä 5 minuutiksi. Sekoita riisi haarukalla ilmavaksi ja koristele ohueksi leikatuilla sitruunalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan