Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunariisi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 5 dl basmatiriisiä
  • 100g suolatonta voita
  • ½ tl mustia sinapinsiemeniä
  • ½ tl juustokuminan siemeniä
  • 1 pienehkö sipuli
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl sitruunankuoren keltaista osaa raastettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • sitruunalohkoja koristeluun

Valmistusohje

1. Huuhtele riisi ja pane se runsaaseen kylmään veteen noin 20 minuutiksi. Valuta riisi huolellisesti. Kuori ja viipaloi sipuli.

2. Kuumenna voita keskilämmöllä, kunnes se alkaa hieman ruskistua. Kuullota sinapinsiemeniä ja halutessasi myös juustokuminaa 5-10 sekuntia. Kuullota sipuli kullankeltaiseksi. Sekoita joukkoon kurkuma, riisi, sitruunankuori ja sitruunamehu.

3. Kaada joukkoon vesi, mausta suolalla ja kiehauta. Säädä levy pienimmälle mahdolliselle teholle ja hauduta riisiä kannen alla noin 20 minuuttia.

4. Nosta kattila levyltä ja jätä hautumaan kannen alle vielä 5 minuutiksi. Sekoita riisi haarukalla ilmavaksi ja koristele ohueksi leikatuilla sitruunalohkoilla.

Lisää aiheesta:

Hapanimelä tomaattichutneyJättikatkaravut kreikkalaisittainJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryPilahviriisiPerunacurryKaalia intialaisittain
LisäkeriisiKasvisruokaKanaruokaKananmunatonGluteenitonKasvisruokaGoGreen

Jos tarjoat pääruokana kanaa tai kalaa, sitruunariisi sopii hyvin lisukkeeksi. Basmatiriisin mausteisen aromaattinen maku ei ole lainkaan liian voimakas vaan täyteläinen ja herkullinen.

Lisäkeruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lisäkeriisi
  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Sitruunariisi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Varhaiskaali-riisipaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty riisi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Omenainen riisi-ohra lisäke

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rusinariisi kanelin kera