Grillattua polentaa
Polentanyytit ovat pieniä maissinyyttejä. Ne keitetään kiinteäksi puuroksi, jonka annetaan jähmettyä. Tähän menee noin tunti, ja sen jälkeen polentan voi leikata paloiksi. Palat voi grillata ulkogrillillä tai grillipannussa, tai vaikkapa paistaa paistinpannussa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 litra kasvislientä
- 4 dl polentaryynejä
- 1 dl parmesaanijuustoa
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- wokkivihanneksia
Valmistusohje
1. Kiehauta kasvisliemi. Kaada polentaryynit liemeen voimakkaasti vatkaten ja jatka vatkausta, kunnes koostumus on aivan tasainen. Keitä puuroa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.
2. Siirrä kattila levyltä ja sekoita raastettu juusto puuroon. Mausta polenta reilusti suolalla ja pippurilla. Kaada polenta vedellä huuhdotulle vadille tai vuokaan ja anna sen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
3. Nosta polenta vadilta ja leikkaa se kauniiksi paloiksi. Grillaa tai paista paloja muutaman minuutin kummaltakin puolelta. Tarjoile lisänä wokkivihanneksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan