Keitetyt haukipyörykät

Kuohkeat haukiquenellit, eli keitetyt pyörykät kuin poutapilvet, saavat kaunista ja maukasta seuraa pinaatista, sinihomejuustosta ja saksanpähkinöistä.

Neljälle

  • 400 g haukifileetä
  • sulaa ja valkopippuria
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 munanvalkuainen
  • 2 dl kermaa
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 50 g sinihomejuustoa
  • ½ dl saksanpähkinöitä
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kalafilee pienemmiksi paloiksi. Hienonna ne yhdessä suolan, pippurin, perunajauhon ja munanvalkuaisen kanssa monitoimikoneessa tms. Kaada sekaan kerma kansiaukosta koneen käydessä ja pyöräytä sileäksi murekemassaksi.

2. Keitä vettä ja suolaa laajassa kattilassa. Muotoile melko löysästä mureketaikinasta kostutetuin käsin 12 pyörykkää. Laske ne kiehuvaan veteen yksi kerrallaan ruokalusikan avulla ja anna kiehua hiljaa kannen alla noin 10 minuuttia.

3. Perkaa pinaatti, murenna sinihomejuusto ja rouhi saksanpähkinät karkeasti. Kerrostele tarjoiluvadille tai annoslautasille haukiquenelleja vuorotellen pinaatin ja homejuustomurujen kanssa. Lusikoi kermaa annosten päälle ja ripota viimeksi pähkinöitä pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.