Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaviinimunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keittämällä munat uppomunina viinissä ne saavat lisämakua. Tarjoile alkuruokana tai myöhäispalana iltavieraille, mielellään salaatin kera.

Kuudelle

  • 6 munaa
  • 6 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ pulloa punaviiniä
  • 1 pieni sipuli raasteena
  • 1 lihaliemikuutio
  • 50 g pehmeää voita

Valmistusohje

1. Paahda leivät ja leikkaa pois reunat. Hiero leipiä halkaistulla valkosipulinkynnellä. Aseta leivät vadille.

2. Kiehauta viini paistokasarissa. Riko yksi muna kerrallaan kuppiin ja liu'uta viinin joukkoon varovasti, niin että keltuainen pysyy ehjänä. Keitä noin 3 minuuttia. Ota munat ylös varovasti reikäkauhalla ja aseta ne leipäviipaleille, jatka kunnes kaikki munat on keitetty. Siivilöi viini.

3. Kuullota sipuliraastetta voissa paistokasarissa. Murenna joukkoon liemikuutio ja kaada päälle siivilöity viini. Keitä kokoon noin puoleen määrästä. Ota pannu liedeltä ja vatkaa joukkoon loppu voi pieninä nokareina. Kaada kastike munaleipien ympärille ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Lämpimät kananmaksaleivätParsakaalitimbaalit ja viinikastikeLohi voikastikkeessaSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaValkosipulisilavoitu lampaanfileeEspanjalainen perunamunakas
MunatAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Munat
  • 23.06.202212:52
    Kananmuna

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 22.03.201606:00
    Graavilohi

    Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

  • 21.03.201614:23
    Kananmuna

    Momofukun marinoidut kananmunat

  • 21.03.201607:45
    Pääsiäinen

    Munapaistokset

  • 10.04.201408:53
    Ajankohtaista

    Uppomunia ja pekonia