Parsakaalitimbaalit ja viinikastike
Kaunis alkuruoka monin jännittävin mauin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 500 g parsakaalia
- 3 munaa
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1 rkl ruohosipulisilppua
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 salottisipuli silputtuna
- 1 dl punaviiniä
- 1 dl kalalientä
- 75 g voita
- 50 g muikun- tai
- rasvakalan mätiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ryöppää parsakaalit nopeasti. Valuta kunnolla ja soseuta monitoimikoneessa tms. Lisää munat yksi kerrallaan sekä kerma ja mausteet. Täytä voidellut timbaalivuoat seoksella. Kypsennä vesihauteessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä.
2. Kuullota sipulisilppu voissa kasarissa. Lisää viini ja liemi, keitä kokoon puoleen alkuperäisestä. Ota kastike liedeltä ja vatkaa joukkoon voi pieninä nokareina.
3. Irrota timbaalit reunoilta terävällä veitsellä ja kumoa vuoista tarjoiluvadille. Kaada kastike niiden ympärille ja koristele timbaalit mädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan