Parsakaalitimbaalit ja viinikastike
Kaunis alkuruoka monin jännittävin mauin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 500 g parsakaalia
- 3 munaa
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1 rkl ruohosipulisilppua
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 salottisipuli silputtuna
- 1 dl punaviiniä
- 1 dl kalalientä
- 75 g voita
- 50 g muikun- tai
- rasvakalan mätiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ryöppää parsakaalit nopeasti. Valuta kunnolla ja soseuta monitoimikoneessa tms. Lisää munat yksi kerrallaan sekä kerma ja mausteet. Täytä voidellut timbaalivuoat seoksella. Kypsennä vesihauteessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä.
2. Kuullota sipulisilppu voissa kasarissa. Lisää viini ja liemi, keitä kokoon puoleen alkuperäisestä. Ota kastike liedeltä ja vatkaa joukkoon voi pieninä nokareina.
3. Irrota timbaalit reunoilta terävällä veitsellä ja kumoa vuoista tarjoiluvadille. Kaada kastike niiden ympärille ja koristele timbaalit mädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!