Mainos
Mainos

Lämpimät kananmaksaleivät

Tarjoile tämä pikkuherkku joko alkuruokana tai drinkkien yhteydessä suolapaloina.

Kahdeksalle

  • 300 g broilerinmaksoja
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1/4 tl kuivattua meiramia
  • 1 rkl konjakkia
  • 60 g pehmeää voita
  • ½ sipuli
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 ½ tl madeiraa
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Paista maksat kevyesti pannulla vähässä voissa, maksojen pitää jäädä rosaksi sisältä. Sirottele päälle suolaa, pippuria ja meiramia. Nosta maksat pannulta ja vispaa konjakki pannulla. Hienonna maksat tehosekoittimella tai monitoimikoneella sileäksi soseeksi. Lisää pehmeä voi nokareina. Ota massa sekoittimesta ja siirrä kulhoon.

2. Hienonna sipulit ja herkkusienet pieneksi ja kuullota hetki voissa ruskistamatta. Lisää madeira ja anna jäähtyä. Kääntele käsin maksasoseeseen sieni-sipulihake sekä konjakkiliemi. Kaada massa vuokaan tai lasikulhoon. Siirrä se viileään hyytymään.

3. Kumoa koko pasteija, viipaloi se tai lusikoi pallukoita aseteille. Voit myös paistaa reunattomiksi leikatut leipäviipaleet voissa, jakaa ne kolmioiksi ja tarjota maksamoussea niiden päällä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.