Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämpimät kananmaksaleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile tämä pikkuherkku joko alkuruokana tai drinkkien yhteydessä suolapaloina.

Kahdeksalle

  • 300 g broilerinmaksoja
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1/4 tl kuivattua meiramia
  • 1 rkl konjakkia
  • 60 g pehmeää voita
  • ½ sipuli
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 ½ tl madeiraa
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Paista maksat kevyesti pannulla vähässä voissa, maksojen pitää jäädä rosaksi sisältä. Sirottele päälle suolaa, pippuria ja meiramia. Nosta maksat pannulta ja vispaa konjakki pannulla. Hienonna maksat tehosekoittimella tai monitoimikoneella sileäksi soseeksi. Lisää pehmeä voi nokareina. Ota massa sekoittimesta ja siirrä kulhoon.

2. Hienonna sipulit ja herkkusienet pieneksi ja kuullota hetki voissa ruskistamatta. Lisää madeira ja anna jäähtyä. Kääntele käsin maksasoseeseen sieni-sipulihake sekä konjakkiliemi. Kaada massa vuokaan tai lasikulhoon. Siirrä se viileään hyytymään.

3. Kumoa koko pasteija, viipaloi se tai lusikoi pallukoita aseteille. Voit myös paistaa reunattomiksi leikatut leipäviipaleet voissa, jakaa ne kolmioiksi ja tarjota maksamoussea niiden päällä.

Lisää aiheesta:

BroilerigratiiniLohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleillaUunilammascurryAvokadokananpoikaVasikanpyytKananmaksamousse
BroilerinmaksaAlkuruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinmaksa
  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämpimät kananmaksaleivät

  • 18.02.201300:00
    Suolainen mousse

    Broilerinmaksamousse

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin broilerinmaksasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kananmaksapannu