Lämpimät kananmaksaleivät
Tarjoile tämä pikkuherkku joko alkuruokana tai drinkkien yhteydessä suolapaloina.
Kahdeksalle
- 300 g broilerinmaksoja
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 1/4 tl kuivattua meiramia
- 1 rkl konjakkia
- 60 g pehmeää voita
- ½ sipuli
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1 ½ tl madeiraa
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Paista maksat kevyesti pannulla vähässä voissa, maksojen pitää jäädä rosaksi sisältä. Sirottele päälle suolaa, pippuria ja meiramia. Nosta maksat pannulta ja vispaa konjakki pannulla. Hienonna maksat tehosekoittimella tai monitoimikoneella sileäksi soseeksi. Lisää pehmeä voi nokareina. Ota massa sekoittimesta ja siirrä kulhoon.
2. Hienonna sipulit ja herkkusienet pieneksi ja kuullota hetki voissa ruskistamatta. Lisää madeira ja anna jäähtyä. Kääntele käsin maksasoseeseen sieni-sipulihake sekä konjakkiliemi. Kaada massa vuokaan tai lasikulhoon. Siirrä se viileään hyytymään.
3. Kumoa koko pasteija, viipaloi se tai lusikoi pallukoita aseteille. Voit myös paistaa reunattomiksi leikatut leipäviipaleet voissa, jakaa ne kolmioiksi ja tarjota maksamoussea niiden päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan