Suolattua häränrintaa sinappikastikkeessa
Pohjoismaisessa ruokaperinteessä suolattu liha on aikoinaan ollut tärkeämpää kuin tuore liha ennen pakastinten ja jääkaappien aikaa. Tässä päivitetty resepti perinneruoasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 hengelle
- 1 1/2 kg suolattua häränrintaa
- 1 laakerinlehti
- 10 valkopippuria kokonaisena
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1/2 purjo
- 1/4 selleri
Kastike
- 2 salottisipulia
- 1 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl dijonin sinappia
Valmistusohje
1. Kiehauta liha. Kaada vesi pois kattilasta ja vaihda uusi vesi. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi yhdessä laakerinlehden ja pippurien kanssa. Anna kiehua ihan hiljaa miedolla lämmöllä kannen alla noin 3 tuntia, eli kunnes liha tuntuu hyvin murealta. Ota liha liemestä, jäähdytä ja laita jääkaappiin yön yli. Lihasta tulee helpommin leikattavaa, jos olet pitänyt sitä viileässä painon alla kahden lautasen välissä. Siivilöi keitinliemi, jäähdytä ja pidä sekin jääkaapissa yön yli.
2. Poista lihaliemen pinnalle muodostunut rasvakakku. Kuori ja kuutioi vihannekset kauniisti. Keitä ne kypsiksi pienessä määrässä lihalientä.
3. Kuori ja silppua salottisipulit ja kuullota ne kevyesti voissa kasarissa. Lisää kerma ja keitä kolmisen minuuttia. Ota kasari liedeltä ja sekoita sinappi kastikkeeseen. Pidä kastike lämpimänä, mutta älä enää keitä. Maista ja llisää tarvittaessa sinappia.
4. Viipaloi liha, kaada päälle hieman lihalientä ja lämmitä ne tarjoiluvadissa uunissa. Peitä vati alumiinifoliolla, ettei liha kuivu. Tarjoile vihanneskuutioiden ja sinappikastikkeen sekä esim. keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti