Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suolattua häränrintaa sinappikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmistusohje

1. Kiehauta liha. Kaada vesi pois kattilasta ja vaihda uusi vesi. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi yhdessä laakerinlehden ja pippurien kanssa. Anna kiehua ihan hiljaa miedolla lämmöllä kannen alla noin 3 tuntia, eli kunnes liha tuntuu hyvin murealta. Ota liha liemestä, jäähdytä ja laita jääkaappiin yön yli. Lihasta tulee helpommin leikattavaa, jos olet pitänyt sitä viileässä painon alla kahden lautasen välissä. Siivilöi keitinliemi, jäähdytä ja pidä sekin jääkaapissa yön yli.

2. Poista lihaliemen pinnalle muodostunut rasvakakku. Kuori ja kuutioi vihannekset kauniisti. Keitä ne kypsiksi pienessä määrässä lihalientä.

3. Kuori ja silppua salottisipulit ja kuullota ne kevyesti voissa kasarissa. Lisää kerma ja keitä kolmisen minuuttia. Ota kasari liedeltä ja sekoita sinappi kastikkeeseen. Pidä kastike lämpimänä, mutta älä enää keitä. Maista ja llisää tarvittaessa sinappia.

4. Viipaloi liha, kaada päälle hieman lihalientä ja lämmitä ne tarjoiluvadissa uunissa. Peitä vati alumiinifoliolla, ettei liha kuivu. Tarjoile vihanneskuutioiden ja sinappikastikkeen sekä esim. keitettyjen perunoiden kera.

Pohjoismaisessa ruokaperinteessä suolattu liha on aikoinaan ollut tärkeämpää kuin tuore liha ennen pakastinten ja jääkaappien aikaa. Tässä päivitetty resepti perinneruoasta.

Lisää aiheesta:

Luumusilavoitu kyljysriviVasikkablanquette curryn ja kapristen keraVanhanajan hapanpaistiMarinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden keraRiimisuolattua härkää vihannespedilläLampaanreittä tillikastikkeessa
HäränrintaKananmunatonPääruoatLiharuoka
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 hengelle

  • 1 1/2 kg suolattua häränrintaa
  • 1 laakerinlehti
  • 10 valkopippuria kokonaisena
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1/2 purjo
  • 1/4 selleri

Kastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl dijonin sinappia

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa