Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

Teresa Välimäki loihti Huomenta Suomen aamussa pääsiäisen kunniaksi herkullisen keväisen annoksen.
Ainekset (4 annosta)
- 4 kananmunaa
- (vettä ja 2 rkl väkiviinaetikkaa)
- 1 nippu tuoretta vihreää parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- n. 200 g kylmäsavustettua lohta ohuina viipaleina
Limetti-tillivoisula
- 100 g sulatettua kuumaa voita
- 1 limetin raastettu kuori ja puolikkaan mehu
- 3 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
Valmistusohje
Valmista ensin uppomunat. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää sinne etikka. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja kaada se nopealla ranneliikkeellä poreilevaan veteen mahdollisimman läheltä veden pintaa. Keitä 3-4 minuuttia ja nosta uppomuna talouspaperin päälle odottamaan. Tee samoin kaikkien kananmunien kohdalla.
Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm vaalea puiseva pala pois. Huuhtele ja kuivaa parsat. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla ja paista parsoja 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Mausta voisula limetin kuoriraasteella ja mehulla sekä hienonnetulla tillillä. Jaa parsat lautasille ja asettele niiden päälle kylmäsavulohiviipaleet. Valuta päälle maustettua voisulaa ja nosta lopuksi lautasille uppomunat. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Rypytetty punnuspulla
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kanaa Alfredon tapaan – kermainen kanapasta Pasta Alfredo on nopea arkiruoka
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan