Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uppomunia ja pekonia

Julkaistu 10.04.2014 08:53

Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!

Ainekset

  • 7 munaa
  • 100 g pekonia
  • 1 ltk babypinaatinlehtiä (n. 100 g)
  • 350 g ruskistettua voita
  • 1 sitruuna
  • 1 sipuli
  • 25 g pekonia koristeluun
  • etikkaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Riko 4 munaa kulhoon, jossa on 5 dl vettä. Lisää ruokalusikallinen etikkaa. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja lisää siihen ruokalusikallinen etikkaa. Sekoita vesi ja lisää sitten munat ja anna kiehua hiljaa parin minuutin ajan, kunnes munat ovat kypsyneet kevyesti. Nosta munat pois kattilasta ja laita ne kylmään veteen.

Kuutioi pekoni ja paista se pannulla. Lisää ruskistettu voi ja anna maustua tunnin ajan. Valuta siivilässä ja kuumenna 70 asteeseen. Pane 2 munaa ja 1 keltuainen tehosekoittimeen, lisää puolen sitruunan mehu ja ripaus suolaa ja sekoita. Lisää voi ohuena nauhana, niin että seos paksunee.

Leikkaa loppu pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi. Nosta pannulta paperin päälle.

Kuutioi sipuli ja paista öljyssä. Lisää pinaatti loppuvaiheessa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele pinaatti lautasen pohjalle, lisää uppomuna ja peitä muna-voikastikkeella. Koristele rapealla pekonilla ja tarjoa.

Lisää aiheesta:

Herkkutattibriossia, tuorejuustoa ja kinkkuaKananmunat FlorentineKalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaItalian style frittataKalagratiini foliovuoassa
MunatAjankohtaistaBrunssiAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Munat
  • 23.06.202212:52
    Kananmuna

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 22.03.201606:00
    Graavilohi

    Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

  • 21.03.201614:23
    Kananmuna

    Momofukun marinoidut kananmunat

  • 21.03.201607:45
    Pääsiäinen

    Munapaistokset

  • 10.04.201408:53
    Ajankohtaista

    Uppomunia ja pekonia