Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Momofukun marinoidut kananmunat

MTV
Julkaistu 21.03.2016 14:23

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainesosat

  • 6 isoa kananmunaa
  • 6 rkl lämmintä vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • n. 1,8 dl soijakastiketta (mielellään vähäsuolaista)

Lisäksi

  • Sormisuolaa ja mustapippuria kananmunien pinnalle

Valmistusohje

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

  1. Laita lämmin vesi ja sokeri kulhoon ja sekoita vispilällä, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää sitten joukkoon sherryviinietikka ja soijakastike.
  2. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Lisää kananmunat varovasti kiehuvaan veteen ja keitä täsmälleen 6 minuutin ja 50 sekunnin ajan. Sekoita kananmunia vedessä varovasti ja hitaasti ensimmäisen 1,5 minuutin ajan, jotta lämpö leviää kananmuniin tasaisesti. Täytä sillä välin iso kulho kylmällä vedellä ja jääpaloilla. Kun olet keittänyt kananmunia tasan 6 minuuttia ja 50 sekuntia, siirrä ne nopeasti kattilasta jääkylpyyn.

Tässä kuuluisa kananmunaresepti, josta on noussut ilmiö myös Suomessa! New Yorkissa sijaitsevan legendaarisen Momofuku-ravintolan reseptissä kananmunat saavat makua soijamarinadista. Momofukun kananmunat valmistuvat todella helposti – ja ovat kaupan päälle superherkullisia!

  • Kun kananmunat ovat jäähtyneet, kuori ne veden alla. Siirrä kananmunat kuorimisen jälkeen soijakastikemarinadiin. Anna munien marinoitua jääkaapissa 2-6 tuntia. Varmista, että kananmunat ovat koko ajan uponneina kastikkeeseen. Laita tarvittaessa pieni lautanen kananmunien päälle, jotta ne pysyvät upoksissa.
  • Ota kananmuna pois marinadista. Älä heitä marinadia pois, sillä voit säästää kastikkeen seuraavaa kertaa varten! Marinoidut kananmunat sen sijaan säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa kuukauden.
  • Leikkaa munat tarjoilua varten keskeltä kahtia pituussuunnassa ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Resepti: Food52/Genious Recipes
  • Lisää aiheesta:

    Uppomunan valmistaminen ja hollandaisekastikeSelätä kiire ja kylmyys! Vaivattomasti valmistuva broilerivuoka on lohturuokaa parhaimmillaan Paholaisen munatFriteerattu marinoitu kalaLinssicurrya ja pinaattiaFish and chips
    KananmunaMunatAasialainen ruokaLisäkeruoatKasvisruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Kananmuna
    • 20.3.09:30
      Kastikkeet ja dipit

      Uppomunan valmistaminen ja hollandaisekastike

    • 17.03.202308:51
      Aamiainen

      Tortillamunakas

    • 23.06.202212:52
      Munat

      Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

    • 26.03.202107:51
      Pääsiäinen

      Paholaisen munat – helppo pikkusuolainen kananmunista

    • 28.06.201914:27
      Lisäkeruoat

      Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle