Momofukun marinoidut kananmunat

Momofukun kananmunat kolme
MTV

Tässä kuuluisa kananmunaresepti, josta on noussut ilmiö myös Suomessa! New Yorkissa sijaitsevan legendaarisen Momofuku-ravintolan reseptissä kananmunat saavat makua soijamarinadista. Momofukun kananmunat valmistuvat todella helposti – ja ovat kaupan päälle superherkullisia!

Ainesosat

  • 6 isoa kananmunaa
  • 6 rkl lämmintä vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • n. 1,8 dl soijakastiketta (mielellään vähäsuolaista)

Lisäksi

  • Sormisuolaa ja mustapippuria kananmunien pinnalle

Valmistusohje

  1. Laita lämmin vesi ja sokeri kulhoon ja sekoita vispilällä, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää sitten joukkoon sherryviinietikka ja soijakastike.
  2. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Lisää kananmunat varovasti kiehuvaan veteen ja keitä täsmälleen 6 minuutin ja 50 sekunnin ajan. Sekoita kananmunia vedessä varovasti ja hitaasti ensimmäisen 1,5 minuutin ajan, jotta lämpö leviää kananmuniin tasaisesti. Täytä sillä välin iso kulho kylmällä vedellä ja jääpaloilla. Kun olet keittänyt kananmunia tasan 6 minuuttia ja 50 sekuntia, siirrä ne nopeasti kattilasta jääkylpyyn.
  3. Kun kananmunat ovat jäähtyneet, kuori ne veden alla. Siirrä kananmunat kuorimisen jälkeen soijakastikemarinadiin. Anna munien marinoitua jääkaapissa 2-6 tuntia. Varmista, että kananmunat ovat koko ajan uponneina kastikkeeseen. Laita tarvittaessa pieni lautanen kananmunien päälle, jotta ne pysyvät upoksissa.
  4. Ota kananmuna pois marinadista. Älä heitä marinadia pois, sillä voit säästää kastikkeen seuraavaa kertaa varten! Marinoidut kananmunat sen sijaan säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa kuukauden.
  5. Leikkaa munat tarjoilua varten keskeltä kahtia pituussuunnassa ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Resepti: Food52/Genious Recipes

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.