Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Munapaistokset

Maa- ja kotitalousnaiset
Julkaistu 21.03.2016 07:45

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kananmunaa
  • 100 g babypinaattia tai lehtikaalia
  • 1 pienehkö sipuli
  • noin 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl ruokakermaa, 15 %
  • 25 g kovaa, voimakkaan makuista juustoa raastettuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Öljyä neljä pientä uuninkestävää vuokaa ja laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. 
  2. Pilko sipuli pieneksi ja huuhtaise ja kuivaa babypinaatti tai lehtikaali. Raasta juusto tarvittaessa.
  3. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää lehtikaali tai pinaatti ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Jaa seos neljään uunivuokaan, lisää juustoraaste ja kerma.
  5. Tee munia varten kolo seoksen keskelle ja riko munat koloihin.
  6. Kypsennä paistoksia uunissa, kunnes valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt eli noin 15–20 minuuttia. Jätä keltuaiset aivan löysiksi, sillä ne jälkikypsyvät vielä vuoissa jonkin verran. Tarjoa paistokset heti.

Nämä Maa- ja kotitalousnaisien munapaistokset ovat maukas tarjoiltava vaikkapa brunssille, aamiaiselle tai välipalaksi. Kyseessä on uunissa paistettava, herkullinen lehtikaalin ja kananmunan liitto, joka jätetään sopivan notkeaksi.

Resepti: Marika Köngäs ja Kati Laszka

Kuva: Timo Viljakainen

Lisää aiheesta:

Täytetyt sipulitSyksyinen sipulikeittoHerkkutattibriossia, tuorejuustoa ja kinkkuaEspanjalainen talonpojan munakasMaa-artisokkakeitto ja juustosarvetLehtikaalipiiras
PääsiäinenKananmunaMunatBrunssiVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen
  • 16.4.07:48
    Nopeat ja helpot

    Olutjuustokeitto

  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 4.4.14:11
    Suklaakakku

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 25.03.202416:43
    Leivonta

    Mämmikääretorttu

  • 25.03.202416:43
    Leivonta

    Mämmipehmis