Munapaistokset
Julkaistu
Nämä Maa- ja kotitalousnaisien munapaistokset ovat maukas tarjoiltava vaikkapa brunssille, aamiaiselle tai välipalaksi. Kyseessä on uunissa paistettava, herkullinen lehtikaalin ja kananmunan liitto, joka jätetään sopivan notkeaksi.
Ainekset (4 annosta)
- 4 kananmunaa
- 100 g babypinaattia tai lehtikaalia
- 1 pienehkö sipuli
- noin 1 rkl rypsiöljyä
- 4 rkl ruokakermaa, 15 %
- 25 g kovaa, voimakkaan makuista juustoa raastettuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Öljyä neljä pientä uuninkestävää vuokaa ja laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
- Pilko sipuli pieneksi ja huuhtaise ja kuivaa babypinaatti tai lehtikaali. Raasta juusto tarvittaessa.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää lehtikaali tai pinaatti ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Jaa seos neljään uunivuokaan, lisää juustoraaste ja kerma.
- Tee munia varten kolo seoksen keskelle ja riko munat koloihin.
- Kypsennä paistoksia uunissa, kunnes valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt eli noin 15–20 minuuttia. Jätä keltuaiset aivan löysiksi, sillä ne jälkikypsyvät vielä vuoissa jonkin verran. Tarjoa paistokset heti.
Resepti: Marika Köngäs ja Kati Laszka
Kuva: Timo Viljakainen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta