Espanjalainen perunamunakas

Espanjalaiseen tapaan perunatortillaviipaleet tarjoillaan haaleina drinkkipurtavaksi, jolloin niiden nimi on tapas. Perunamunakasta voidaan tarjoilla myös alkupalana tai lounasruokana hyvän salaatin ja leikkeleiden kera.

Neljälle

  • 500 g perunoita
  • 1 ½ dl oliiviöljyä (mielellään espanjalaista)
  • 1 sipuli
  • 6 isoa munaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoilun

  • suolahiutaleita/sormisuolaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli ohuelti. Kuori ja viipaloi myös perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Laita sipuli- ja perunaviipaleet pannulle ja kääntele niitä hyvin, jotta öljy tarttuu niihin ympäriinsä. Anna kiehua hiljalleen 10-12 minuuttia. Sekoittele usein.

2. Ota sipulit ja perunat pannulta reikäkauhalla ja valuta ne. Kaada öljy pannulta kulhoon ja säästä se. Vatkaa munat, suola ja pippuri. Siirrä valuneet sipulit ja perunat kulhoon ja kaada munaseos niiden päälle. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia.

3. Kaada säästetystä öljystä 3 rkl takaisin pannulle. Kuumenna ja lisää pannulle peruna-munaseos. Painele paistinlastalla, niin että tortillasta tulee tasainen. Laske lämpöä ja anna porista hiljalleen 10 minuuttia. Ravista pannua usein, niin ettei paistos pala pohjaan. Käännä tortilla lautasen avulla ja paista toista puolta 5-10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Anna tortillan vetäytyä, kunnes se on lähes huoneenlämpöistä ja leikkaa se viipaleiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.