Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Espanjalainen perunamunakas

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 500 g perunoita
  • 1 ½ dl oliiviöljyä (mielellään espanjalaista)
  • 1 sipuli
  • 6 isoa munaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoilun

  • suolahiutaleita/sormisuolaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli ohuelti. Kuori ja viipaloi myös perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Laita sipuli- ja perunaviipaleet pannulle ja kääntele niitä hyvin, jotta öljy tarttuu niihin ympäriinsä. Anna kiehua hiljalleen 10-12 minuuttia. Sekoittele usein.

2. Ota sipulit ja perunat pannulta reikäkauhalla ja valuta ne. Kaada öljy pannulta kulhoon ja säästä se. Vatkaa munat, suola ja pippuri. Siirrä valuneet sipulit ja perunat kulhoon ja kaada munaseos niiden päälle. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia.

3. Kaada säästetystä öljystä 3 rkl takaisin pannulle. Kuumenna ja lisää pannulle peruna-munaseos. Painele paistinlastalla, niin että tortillasta tulee tasainen. Laske lämpöä ja anna porista hiljalleen 10 minuuttia. Ravista pannua usein, niin ettei paistos pala pohjaan. Käännä tortilla lautasen avulla ja paista toista puolta 5-10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Anna tortillan vetäytyä, kunnes se on lähes huoneenlämpöistä ja leikkaa se viipaleiksi.

Espanjalaiseen tapaan perunatortillaviipaleet tarjoillaan haaleina drinkkipurtavaksi, jolloin niiden nimi on tapas. Perunamunakasta voidaan tarjoilla myös alkupalana tai lounasruokana hyvän salaatin ja leikkeleiden kera.

Lisää aiheesta:

Espanjalainen munakas ja vesikrassi-persiljasalaattiaTäytetyt uuniperunatEnglantilainen paahtopaistiLuksuspyttipannuRanskalaiset raakapihvit ja perunatRydbergin pihvi keltuaisella
MunakasGluteenitonLaktoositonKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas