Lohi voikastikkeessa
Lohipalojen paistaminen uunissa on helppoa ja kärytöntä. Ole vain tarkkana, ettei paistoaika ole liian pitkä, ja ettei lohi kuivu.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 6 annospalaa lohifileetä
- 1 sitruuna viipaleina
- persiljasilppua
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 3 salottisipulia silppuna
- 2 rkl punanviinietikkaa
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 dl kermaa
- 75 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta lohipalat, pane ne uunivuokaan ja peitä voidellulla leivinpaperilla. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 15 minuuttia.
2. Keitä kermaa kokoon runsaaseen puoleen.
3. Keitä yhdessä sipulisilppu, viinietikka ja viini toisessa kasarissa, kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt.
4. Lisää sipuliseokseen kokoonkeitetty kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Kuumenna kastike, ota kasariliedeltä ja vatkaa voi joukkoon pieninä nokareina. Kaada kastike kalapalojen päälle, koristele sitruunaviipaleilla, jotka on kieritetty persiljasilpussa. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti