Punaviinimarinoitu silli

Sillistä tulee tummaa ja kaunista punaviinin ja fariinisokerin ansiosta. Kun eri sillilajit näyttävät erilaisilta, tarjoilukin on kauniimpaa ja hauskempaa.

Neljälle

  • 4 liotettua sillifileetä
  • 1 ½ dl etikkaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 4 rkl haaleaa vettä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 4 rkl punaviiniä
  • 4 rkl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl hienonnettua sipulia

Koristeluun

  • ½ hienonnettu punasipuli

Valmistusohje

1. Keitä etikka, sokeri ja vesi niin että sokeri liukenee. Lisää öljy, punaviini ja ketsuppi etikkaliemeen. Anna jäähtyä.

2. Hienonna sipuli. Lado lasipurkkiin kerroksittain silliä ja sipulia, kaada liemi päälle ja sulje purkki. Anna sillin maustua kylmässä 2-3 vuorokautta.

3. Leikkaa silli viistoiksi paloiksi. Siivilöi niiden päälle hieman lientä ja koristele vastahienonnetulla punasipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!