Punaviinimarinoitu silli

Sillistä tulee tummaa ja kaunista punaviinin ja fariinisokerin ansiosta. Kun eri sillilajit näyttävät erilaisilta, tarjoilukin on kauniimpaa ja hauskempaa.

Neljälle

  • 4 liotettua sillifileetä
  • 1 ½ dl etikkaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 4 rkl haaleaa vettä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 4 rkl punaviiniä
  • 4 rkl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl hienonnettua sipulia

Koristeluun

  • ½ hienonnettu punasipuli

Valmistusohje

1. Keitä etikka, sokeri ja vesi niin että sokeri liukenee. Lisää öljy, punaviini ja ketsuppi etikkaliemeen. Anna jäähtyä.

2. Hienonna sipuli. Lado lasipurkkiin kerroksittain silliä ja sipulia, kaada liemi päälle ja sulje purkki. Anna sillin maustua kylmässä 2-3 vuorokautta.

3. Leikkaa silli viistoiksi paloiksi. Siivilöi niiden päälle hieman lientä ja koristele vastahienonnetulla punasipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.