Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punajuurihummus ja napostelukasvikset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kevyt, Kasvisruoka

Punajuurihummus

  • 2 kpl keitettyä punajuurta
  • 1 tlk GoGreen Luomu Kikherneitä
  • 2 rkl Macedonian Tahini seesamitahnaa
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 0.25 rkl kuivattua korianteria
  • 2 rkl sitruunatäysmehua
  • 0.2 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa

Lisäksi

  • 200 g porkkanaa
  • 200 g kurkkua
  • 75 g punaista paprikaa
  • 75 g keltaista paprikaa
  • 50 g retiisiä
  • 100 g kukkakaalia
  • 100 g parsakaalia

Valmistusohje

Kuori ja lohko keitetyt punajuuret (tai käytä esikeitettyjä vakuumiin pakattuja punajuuria).

Valuta kikherneet, ota hieman lientä talteen.

Soseuta punajuuret ja kikherneet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

Lisää mausteet sekä öljy. Notkista seosta tarvittaessa hiukan kikherneiden liemellä. Tarkista maku, mausta lisää suolalla tarvittaessa.

(Kuori ja) leikkaa kasvikset suikaleiksi sekä muiksi sopiviksi annospaloiksi. Tarjoa punajuurihummuksen kanssa.

Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Lisää aiheesta:

Kantarelli-kukkakaalikeittoVärikäs joulusalaattiMaustekeitetyt juureksetIntialainen broileripataRaikas ja ripeä lohikeittoArtisokalla ja fetalla täytetyt kuharullat
PunajuuretKasvislisukeGoGreenUusivuosiVappuGluteenitonLaktoositonKananmunatonSadonkorjuuVideoreseptitKasvisruokaKevytNopeat ja helpotLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Punajuuret
  • 03.11.202207:23
    Pestopasta

    Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!

  • 30.11.201508:40
    Joululaatikot

    Punajuurilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Punajuuria, grillattua chèvrejuustoa ja hunajaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscous

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tuoreita punajuuria sitruunavoilla