Punajuurihummus ja napostelukasvikset
Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kevyt
Punajuurihummus
- 2 kpl keitettyä punajuurta
- 1 tlk GoGreen Luomu Kikherneitä
- 2 rkl Macedonian Tahini seesamitahnaa
- 2 kynttä valkosipulia
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 0.5 tl juustokuminaa
- 0.25 rkl kuivattua korianteria
- 2 rkl sitruunatäysmehua
- 0.2 tl mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
Lisäksi
- 200 g porkkanaa
- 200 g kurkkua
- 75 g punaista paprikaa
- 75 g keltaista paprikaa
- 50 g retiisiä
- 100 g kukkakaalia
- 100 g parsakaalia
Valmistusohje
Kuori ja lohko keitetyt punajuuret (tai käytä esikeitettyjä vakuumiin pakattuja punajuuria).
Valuta kikherneet, ota hieman lientä talteen.
Soseuta punajuuret ja kikherneet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
Lisää mausteet sekä öljy. Notkista seosta tarvittaessa hiukan kikherneiden liemellä. Tarkista maku, mausta lisää suolalla tarvittaessa.
(Kuori ja) leikkaa kasvikset suikaleiksi sekä muiksi sopiviksi annospaloiksi. Tarjoa punajuurihummuksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut