Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kevyt
Punajuurihummus
- 2 kpl keitettyä punajuurta
- 1 tlk GoGreen Luomu Kikherneitä
- 2 rkl Macedonian Tahini seesamitahnaa
- 2 kynttä valkosipulia
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 0.5 tl juustokuminaa
- 0.25 rkl kuivattua korianteria
- 2 rkl sitruunatäysmehua
- 0.2 tl mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
Lisäksi
- 200 g porkkanaa
- 200 g kurkkua
- 75 g punaista paprikaa
- 75 g keltaista paprikaa
- 50 g retiisiä
- 100 g kukkakaalia
- 100 g parsakaalia
Valmistusohje
Kuori ja lohko keitetyt punajuuret (tai käytä esikeitettyjä vakuumiin pakattuja punajuuria).
Valuta kikherneet, ota hieman lientä talteen.
Soseuta punajuuret ja kikherneet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
Lisää mausteet sekä öljy. Notkista seosta tarvittaessa hiukan kikherneiden liemellä. Tarkista maku, mausta lisää suolalla tarvittaessa.
(Kuori ja) leikkaa kasvikset suikaleiksi sekä muiksi sopiviksi annospaloiksi. Tarjoa punajuurihummuksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.