Portviini-suklaakakku
Tässä kakussa ei säästellä suklaata. Voit pitää kokonaisen kakun kylmässä ja leikata haluamasi määrän paloja kakkulautasille lämpenemään. Näin kakun rakenne ei mene pilalle lämmetessään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 150 g suklaata
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
Kostutukseen
- 1 dl portviiniä
- 1 rkl siirappia
Täyte
- 200 g tummaa suklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 3 rkl portviiniä
Pinnalle
- 1 dl rouhittua suklaata
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen. Sekoita kuohkeaksi.
Yhdistä kaikki kuivat aineet ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita jauho-suklaaseos vähitellen muna-voivaahtoon. Pane taikina voideltuun halkaisijaltaan 22 - 24 senttiä olevaan irtopohjavuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku vuoasta ja anna kakun jäähtyä kunnolla.
Valmista täyte: Kiehauta kermaa ja sulata suklaa kermaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota voi ja sekoita vähitellen suklaa-kermaseoksen joukkoon. Lisää portviini ja pane kylmään hetkeksi kovettumaan tarvittaessa. Sekoita portviinin joukkoon siirappi.
Täytä kakku: Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Puolita kakku ja pane pohja puoli kakkuvuokaan. Kostuta kakkupohja. Pane puolet täytteestä väliin. Laita kakkupohja päälle ja kostuta lopulla liemellä. Pane loppu täyte päälle ja ripottele suklaarouhe pinnalle. Peitä hyvin kelmulla ja anna maustua seuraavaan päivään.
Ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön, sillä vain huoneenlämpöisenä sen täyteläinen maku ja rakenne tulee esiin. Lisäkkeeksi sopii hyvin löysä vaniljalla maustettu kermavaahto.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje