Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelma-rahkakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

8-10 annosta

  • 100 g voita
  • 100 g taloussuklaata
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte 1

  • 3 liivatelehteä
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Täyte 2

  • 3 liivatelehteä
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl soseutettuja vadelmia
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • kiivi
  • säilykeananasta

Valmistusohje

1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja sulkaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 24cm) ja pane pohjalle leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi ja siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen. Lisää suklaavoi ja kaada taikina kakkuvuokaan. paista uunissa 18 minuuttia.

2. Täyte 1: Liota liivatelehdet runsaassa vedessä. Sekoita rahka, munankeltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi, sulata lehdet ja sekoita rahkaseokseen. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen. Pane viileään odottamaan.

Ensimmäisen täytteen annetaan jähmettyä viileässä yön yli ja vasta sitten levitetään toinen täyte. Niinpä tämän kakun valmistaminen edellyttääkin hieman suunnittelua.

Täyte 2: Liota liivatelehdet runsaassa vedessä. Sekoita rahka, sokeri, munankeltuainen ja vadelmasose. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi, sulata lehdet ja sekoita rahkaseokseen. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen.

3. Leikkaa voipaperista noin 5 cm leveä suikale, ja vuoraa sillä vuoan sisäreuna. Levitä ensimmäinen täyte kakunpohjan päälle ja pane vuoka yöksi viileään. Levitä päälle toinen täyte ja anna jähmettyä viileässä pari tuntia.

Lisää aiheesta:

Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hittiSitruunajuustokakkuManteli-luumupiirakkaJuustokakku mansikkakastikkeen keraPähkinäinen mustikkatorttuPortviini-suklaakakku
TäytekakkuMakeat leivonnaisetJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 17.06.202408:52
    Mansikkakakku

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.07.202012:18
    Mansikkakakku

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku

  • 02.12.201909:00
    Itsenäisyyspäivä

    Itsenäisyyspäivän Mustikka-Kermakakku

  • 14.10.201908:24
    Kakku

    Puolukka-kinuskikakku – Annin gluteeniton kakku