Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Anun mokkakakku

Suussa sulava mokkakakku.
Suussa sulava mokkakakku.MTV
Julkaistu 13.09.2024 11:38

MTV LIFESTYLE

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro leipoi upean mokkakakun Huomenta Suomessa.

Ainekset

  • 100 g mokkatryffeleitä (tai muuta kahvisuklaata tai tummaa suklaata)
  • 100 g voita tai margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 0,5 dl maitoa tai kasvijuomaa tai kahvia
  • 200g tuorejuustoa (esim.vanilja)

Kuorrutus

  • 40g voita tai margariinia
  • 2 rkl kahvia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 3 dl tomusokeria

Koristeluun

  • suklaamakeisia

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

  2. Sulata rasva ja sen sekaan suklaa pinnoitetussa kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.

  3. Lisää kattilaan kaikki muut aineet.

  4. Kaada 1,5 litran vetoiseen voideltuun (ja korppujauhotettuun) vuokaan ensin puolet taikinasta. Notkista tuorejuusto ja lusikoi tai pursota se vanaksi keskelle. Kaada loppu taikina päälle, tasoita. Voit hieman painaa keskelle lusikalla uraa, jotta kakku nousee tasaisesti.

  • Paista 175 asteessa noin 45-55 minuuttia.

  • Anna kakun jäähtyä kunnolla.

  • Tee kuorrutus: sulata rasva kattilassa ja lisää sulaan, hieman jäähtyneeseen rasvaan muut aineet. Sekoita hyvin. Levitä kakun päälle ja koristele suklaamakeisilla.

  • Resepti: Anu Heinaro

    Lisää aiheesta:

    Omena-toscapiirakkaKlassinen suklaatorttuKuorrutettu suklaakakkuMokkapalatAmerikkalainen banaanikakkuPätkiskakku
    SuklaakakkuHuomenta SuomiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Suklaakakku
    • 4.4.14:11
      Pääsiäinen

      Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

    • 15.12.202410:00
      Jälkiruoat

      Lämmin mantelisuklaakakku

    • 12.11.202413:27
      Mokkapalat

      Mokkapalamutakakku

    • 13.09.202411:38
      Huomenta Suomi

      Anun mokkakakku

    • 01.04.202213:34
      Vegaaninen

      Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku