Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin Daim-torttu

Julkaistu 06.02.2015 19:15

6.2.2015. Mantelinen Daim-torttu on mehevä kahvipöydän herkku. Kostuta halutessasi kevyesti esimerkiksi maitokahvilla.

12-14 annosta

    Pohja

    • 4 munaa
    • 4 dl fariinisokeria
    • 1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 2 dl mantelijauhetta
    • 3 tl leivinjauhetta
    • 1 ½ dl maitoa

    Vuokaan

    • juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
    • 1 dl mantelijauhetta

    Täyte

    • 400 g säilykepäärynää valutettuna
    • 1 ½ dl vaniljakreemijauhetta
    • 3-3 ½ dl maitoa

    Pinnalle

    • 100 g Daim-suklaapatukkaa
    • ½ dl kuohukermaa

    Koristeluun

    • 50 g Daim-suklaapatukkaa

    Valmistusohje

    Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

    Lisää juokseva margariini, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito käännellen.

    Voitele halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka ja jauhota mantelijauheella. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 30-40 minuuttia. Kokeile tortun kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on torttu valmis.

    Anna jäähtyä hetki ja kumoa vuoasta. Jäähdytä. Leikkaa torttu kahteen tai kolmeen osaan. Valuta säilykepäärynät ja leikkaa suikaleiksi tai kuutioiksi.Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään ja anna seoksen jähmettyä.Levitä vaniljakreemi torttulevyjen väliin. Ripottele kreemin pinnalle päärynäpalat.

    Kokoa kerrokset kakuksi ja valmista kuorrutus.

    Paloittele Daim -suklaapatukat kattilaan ja lisää joukkoon kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Levitä kuorrute tortun pinnalle. Paloittele suklaapatukka ja ripottele tortun pinnalle. Tarjoa.

    Lisää aiheesta:

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakkuBrownie-suklaakakkuDaim-valkosuklaakakkuPortviini-suklaakakkuBritakakkuGluteeniton Mango-tuorejuustokakku
    SuklaakakkuJouluPääsiäinenYstävänpäiväÄitienpäiväKevään juhlatPäivän reseptiPikkujoulutHellapoliisiLastenkutsutLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat