Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaakakku mustikkatäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä täydellisen suklaakakun ohje! Suklaakakku kelpaa jälkiruokana tarjottavaksi, kahvin kera tai viinin kanssa nautittavaksi. Laita täytteeseen mustikoita.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pohja

  • 2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • Leikkaa kakku leipäveitsellä kolmeksi levyksi.

Täyte

  • 4 dl pakastemustikoita
  • 1,5 dl hillosokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 0,5 dl tomusokeria

Kostutus

  • 3 – 4 dl vadelmamehua

Kuorrutus

  • 1 dl kermaa
  • 200 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Lämmitä uuni 175-asteeseen.Vatkaa sokeri ja lämmin voi keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Nostele jauhoseos taikinaan lastaa apuna käyttäen.

Kaada taika voideltuun kakkuvuokaan ja paista 30 – 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsää.

Anna kakun vetäytyä vuoassa viisi minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.

Leikkaa kakku leipäveitsellä kolmeksi levyksi.

Keitä mustikoita ja hillosokeria paksupohjaisessa kattilassa noin 15 minuuttia. Kuori vaahto mikäli sitä muodostuu.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon ranskankerma ja tomusokeri. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Sekoita kermaan paloiteltu suklaa. Kaada kuorrutus kakulle. Anna valua reunoille.

Lisää aiheesta:

Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakkuPunajuuri-suklaakakku eli Red Velvet CakeJuustokakku mansikkakastikkeen keraMokkapalatRanskalainen suklaakakku vadelmakastikkeen keraPortviini-suklaakakku
SuklaakakkuKasvisruokaVideoreseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku