Suklaakakku mustikkatäytteellä

Tässä täydellisen suklaakakun ohje! Suklaakakku kelpaa jälkiruokana tarjottavaksi, kahvin kera tai viinin kanssa nautittavaksi. Laita täytteeseen mustikoita.

Pohja

  • 2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • Leikkaa kakku leipäveitsellä kolmeksi levyksi.

Täyte

  • 4 dl pakastemustikoita
  • 1,5 dl hillosokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 0,5 dl tomusokeria

Kostutus

  • 3 – 4 dl vadelmamehua

Kuorrutus

  • 1 dl kermaa
  • 200 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Lämmitä uuni 175-asteeseen.Vatkaa sokeri ja lämmin voi keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Nostele jauhoseos taikinaan lastaa apuna käyttäen.

Kaada taika voideltuun kakkuvuokaan ja paista 30 – 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsää.

Anna kakun vetäytyä vuoassa viisi minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.

Leikkaa kakku leipäveitsellä kolmeksi levyksi.

Keitä mustikoita ja hillosokeria paksupohjaisessa kattilassa noin 15 minuuttia. Kuori vaahto mikäli sitä muodostuu.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon ranskankerma ja tomusokeri. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Sekoita kermaan paloiteltu suklaa. Kaada kuorrutus kakulle. Anna valua reunoille.

Parhaat ruokaohjelmat