Mokkapalamutakakussa yhdistyy kaksi ihanaa klassikkoherkkua.MTV
Julkaistu 12.11.2024 13:27
MTV LIFESTYLE
Pohja
150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
Kahvivaahto
2tl pikahvijauhetta
1tl kuumaa vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
¾ dl tomusokeria
Kuorrute
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sulatettua voita
1-1,5 rkl vahvaa kahvia
strösseleitä
Valmistusohje
Pohjan ohje:
Sulata voi ja suklaa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita suklaa-voiseos vaahtoon.
Kääntele jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, munavaahtoon ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija 20 cm).
Paista 15 minuuttia 200 asteessa ja jäähdytä.
Kuorrutteen ohje:
Huomenta Suomessa leivottiin isänpäivän kunniaksi kahvipöytään mokkapalamutakakkua, joka yhdistää kaksi herkkua yhdeksi. Makeaa.fi-blogin Liisa Westerbergin herkku on noussut viraalihitiksi ja kerää herkuttelijoilta kehuja.
Mittaa pikakahvi ja kuuma vesi kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kaikki kahvivaahdon ainekset ja vatkaa paksuksi, sileäksi vaahdoksi.
Levitä vaahto jäähdytetyn mutakakun päälle ja laita kakku 30 minuutiksi pakastimeen (helpottaa kuorrutteen levittämistä).
Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kahvia, jotta saat paksuhkon, mutta valuvan seoksen.
Levitä seos jäähdytetyn mutakakun ja kahvivaahdon päälle ja viimeistele strösseleillä.