Maailman parasta suklaakakkua etsimässä 8:30

Suklaa-vadelmauni

8.5.2014. Reseptien aarteet -kirjan kirjoittanut Verna Kaunisto-Feodorowista leipoo äitienpäiväksi suklaavadelmakakun.

Suklaa-vadelmauni

  • 150 g tummaa suklaata
  • 1,5 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 150 g vadelmia + 1 rkl vehnäjauhoja

Kuorrute

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Sulata suklaa yhdessä kerman ja voin kanssa paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kierittele vadelmat jauhoissa. Yhdistä suklaa ja muna-sokeriseos keskenään, lisää vanilja ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita varovaisesti mukaan myös jauhotetut vadelmat. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 25cm:n kokoiseen kakkuvuokaan. Paista 190 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku näyttää päällisin puolin jähmeältä. Kakun ei kuulu kypsyä läpikotaisin, vaan sen tulee jäädä sisältä hieman tahmeaksi.

Anna kakun tasaantua viitisen minuuttia, irrottele se sitten vuoan reunoista kumi-, puu- tai muovilastalla ja kumoa tarjoiluvadille. Jos keskiosa jää kiinni kakkuvuokaan, ei haittaa. Irrottele rippeet lastalla ja kokoa kakku uudestaan tarjoiluvadille. Kuorrutus kyllä piilottaa alleen mahdolliset kauneusvirheet.

Kiehauta vadelmahillo kasarissa nopeasti, ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa kuumaan hilloon sulamaan. Sekoita hyvin ja kaada seos vielä lämpimän kakun pinnalle. Anna jähmettyä kylmäksi ennen tarjoilua. Tarjoile löysähkön kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!