Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaa-vadelmauni

8:30Maailman parasta suklaakakkua etsimässä
Julkaistu 06.05.2014 07:37

8.5.2014. Reseptien aarteet -kirjan kirjoittanut Verna Kaunisto-Feodorowista leipoo äitienpäiväksi suklaavadelmakakun.

Suklaa-vadelmauni

  • 150 g tummaa suklaata
  • 1,5 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 150 g vadelmia + 1 rkl vehnäjauhoja

Kuorrute

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Sulata suklaa yhdessä kerman ja voin kanssa paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kierittele vadelmat jauhoissa. Yhdistä suklaa ja muna-sokeriseos keskenään, lisää vanilja ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita varovaisesti mukaan myös jauhotetut vadelmat. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 25cm:n kokoiseen kakkuvuokaan. Paista 190 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku näyttää päällisin puolin jähmeältä. Kakun ei kuulu kypsyä läpikotaisin, vaan sen tulee jäädä sisältä hieman tahmeaksi.

Anna kakun tasaantua viitisen minuuttia, irrottele se sitten vuoan reunoista kumi-, puu- tai muovilastalla ja kumoa tarjoiluvadille. Jos keskiosa jää kiinni kakkuvuokaan, ei haittaa. Irrottele rippeet lastalla ja kokoa kakku uudestaan tarjoiluvadille. Kuorrutus kyllä piilottaa alleen mahdolliset kauneusvirheet.

Kiehauta vadelmahillo kasarissa nopeasti, ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa kuumaan hilloon sulamaan. Sekoita hyvin ja kaada seos vielä lämpimän kakun pinnalle. Anna jähmettyä kylmäksi ennen tarjoilua. Tarjoile löysähkön kermavaahdon kera.

Lisää aiheesta:

Suolakinuski-suklaajuustokakkuSuklainen JenkkikakkuAgricola-leivosSuklaakakku itsetehdyn vaniljajäätelön keraPortviini-suklaakakkuLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera
SuklaakakkuPäivän reseptiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku