1. Itsetehty jäätelö: Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Halkaise vaniljatanko ja kuumenna kerma ja vanilja kiehuvaksi. Poista tangonpalaset, raaputa vaniljatangon siemenet kermaan ja sekoita kuuma vaniljakerma muna-sokeriseokseen. Kuumenna seos 60-70 asteeseen samalla sekoittaen. Tee ruusukoe, eli kasta lusikka seokseen. Nosta lusikka ja puhalla sen takaosaan. Jos kastike ”vekkiintyy” ja muodostaa ruusumaisen kuvion, seos on valmis. Vatkaa massa kylmäksi ja jäädytä jäätelökoneessa. Ellet omista jäätelökonetta, jäädytä pakastimessa sekoittaen muutaman kerran.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa kananmunat ja sokeri ilmavasti. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään tarkoin. Lisää varovaisesti jäähtynyt suklaaseos muna-sokerikulhoon. Lisää vielä jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.