Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaakakku itsetehdyn vaniljajäätelön kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itsetehdyn jäätelön tarjoileminen suklaakakun kanssa voi olla hauskaa! Ellet halua itse valmistaa jäätelöä, siirry heti kohtaan 2. reseptissä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Vaniljajäätelö

  • 4 munankeltuaista
  • 5 dl kahvikermaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • ½ vaniljatanko

Suklaakakku

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 rkl voita
  • 1 kiivihedelmä

Valmistusohje

1. Itsetehty jäätelö: Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Halkaise vaniljatanko ja kuumenna kerma ja vanilja kiehuvaksi. Poista tangonpalaset, raaputa vaniljatangon siemenet kermaan ja sekoita kuuma vaniljakerma muna-sokeriseokseen. Kuumenna seos 60-70 asteeseen samalla sekoittaen. Tee ruusukoe, eli kasta lusikka seokseen. Nosta lusikka ja puhalla sen takaosaan. Jos kastike ”vekkiintyy” ja muodostaa ruusumaisen kuvion, seos on valmis. Vatkaa massa kylmäksi ja jäädytä jäätelökoneessa. Ellet omista jäätelökonetta, jäädytä pakastimessa sekoittaen muutaman kerran.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa kananmunat ja sokeri ilmavasti. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään tarkoin. Lisää varovaisesti jäähtynyt suklaaseos muna-sokerikulhoon. Lisää vielä jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Kakun ei pidä jähmettyä kokonaan vaan sisus saa olla hieman tahmea. Anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan ennen sen kumoamista. Sulata kuorrutteen suklaa ja jäähdytä. Sekoita huoneenlämpöinen voi suklaaseen. Aseta kakku vadille, valele kuorrute kakun päälle. Muutama kiiviviipale maistuu hyvältä kakun ja jäätelön kera.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Suklaafondant vadelmakastikkeella ja jäätelölläMustikkapiirakka ja vaniljakastikeTorttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoillaSuklaakakku vaniljavoikreemilläSuklaa-vadelmauniPortviini-suklaakakku
SuklaakakkuYstävänpäiväKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku