Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku

Snickerskakku on vegaaninen herkku. Halutessasi voit toki käyttää maitopohjaisia tuotteitakin.
Snickerskakku on vegaaninen herkku. Halutessasi voit toki käyttää maitopohjaisia tuotteitakin.Satu Koivisto
Julkaistu 01.04.2022 13:34

MTV LIFESTYLE

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto leipoi aivan Snickers-suklaalta maistuvan kakun. Voit hyvin tehdä kakun pari kolme päivää ennen tarjoamista.

  • Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton

Pohja

  • 200 g (vegaanista) voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja

Suolapähkinäkinuski

  • 1 dl kaurakermaa
  • 1/4 dl öljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 150 g suolapähkinöitä

Suklaaganache

  • 200 g suklaata
  • 1 dl kaurakermaa

Valmistusohje

  1. Aloita pohjasta. Paloittele (vegaaninen) voi. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Nypi voi sormin kuiviin aineisiin ja muotoile taikinaksi.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen muotoisen vuoan (24 x 29 cm) pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin asettumaan, noin puoleksi tunniksi, voi olla enemmänkin.
  3. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa, kunnes pohja on kullanruskea ja tuntuu sormella koskettaessa kuivalta, noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.
  4. Tee seuraavaksi täyte. Mittaa kaurakerma, öljy, glukoosisiirappi, sokeri ja suola pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta sekoitellen viisi minuuttia, kunnes se sakenee hieman. Seoksen pitää kuplia kunnolla. Voit tarkistaa lautaskikalla, onko kinuski sopivaa: laita lusikallinen kinuskia matalalle lautaselle ja vedä lusikalla kinuskin keskelle kolo. Jos kinuski ei valu koloon, se on sopivaa. Lisää suolapähkinät kattilaan ja sekoita. Kaada seos tasaisesti pohjan päälle.
  • Tee lopuksi suklaaganache. Hienonna suklaa. Kuumenna kaurakerma paksupohjaisessa kattilassa höyryävän kuumaksi, älä keitä. Ota kattila hellalta, odota minuutti ja lisää suklaa kattilaan. Odota pari minuuttia sekoittamatta, jotta suklaa alkaa sulaa. Sekoita sitten suklaa nuolijalla tasaisesti kermaan. Jos seos meni liian viileäksi eikä suklaa tunnu sulavan, lämmitä seosta varovasti pienellä lämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Kaada suklaa tasaisesti täytteen päälle ja tasoita pinta nuolijalla.
  • Nosta vuoka jääkaappiin. Ennen tarjoilua leikkaa kakku paloiksi.
  • Resepti ja kuva: Satukoivisto.fi

    Lisää aiheesta:

    Suolakinuski-suklaajuustokakkuKoko Suomi leipoo: Annin La vie en rose – yllätyskakkuTiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakustaHelppo suklaakakku – Teresan viiden ainesosan ohjeella onnistut takuuvarmastiKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenSuklaa-taatelikakku
    SuklaakakkuVegaaninenMaidotonKananmunatonKevään juhlatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Suklaakakku
    • 4.4.14:11
      Pääsiäinen

      Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

    • 15.12.202410:00
      Jälkiruoat

      Lämmin mantelisuklaakakku

    • 12.11.202413:27
      Mokkapalat

      Mokkapalamutakakku

    • 13.09.202411:38
      Huomenta Suomi

      Anun mokkakakku

    • 01.04.202213:34
      Vegaaninen

      Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku