Pirteät karpaloleivokset pyhäinpäiväksi
Kotimaisista marjoista ja Kauramurotaikinasta saat aikaan ihania leivoksia pyhäinpäiväksi.
Ainekset
- noin 10 kpl
Kaurakeksipohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Väliin
- 1-2 dl karpalo- tai puolukkahilloa
- 5-7 dl karpaloita tai puolukoita
Täytteeksi ja päälle
- 1 tlk kuohukermaa, laktoositon käy
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- (1 dl kookoshiutaleita)
- 1 tlk maitorahkaa (250-500 g), laktoositon käy
Kostutukseen
- n. 1 dl maitoa, laktoositon käy
- n. 1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
- karpaloita tai puolukoita
- sitruunamelissanlehtiä
12 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)
Suklaamousse
- 150-200 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1-2 tl vaniljasokeria
- (1-2 tl rommia tai likööriä)
Kostutus ja täyte
- n. 1½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
- 2 dl raikasta marja- tai hedelmäsosetta
Koristeeksi
- runsaasti vaahtokarkkeja ja cashew-pähkinöitä
Valmistusohje
Kauli vain taikina ohueksi ja ota isohkoja pyöreitä pipareita, paista sellaisenaan.Täytä marjasoseella tai -hillolla, rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla Jos haluat, että leivoskeksit pysyvät rapeina, täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua
Kaaviloi kaulimella sulaneesta taikinasta isohkoja pipareita, halkaisija voi olla n. 8 cm. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min. Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla, lisää rahka.
Kokoa leivokset. Kostuta keksejä hieman vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kokoa aina 2-3 päällekkäisestä keksistä leivos. Levitä väleihin karpalo- tai puolukkahilloa ja marjoja sekä rahkaseosta. Levitä leivosten päälle loppu rahkaseos. Koristele marjoin ja tuorein yrtein.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka