Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pirteät karpaloleivokset pyhäinpäiväksi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kotimaisista marjoista ja Kauramurotaikinasta saat aikaan ihania leivoksia pyhäinpäiväksi.

Ainekset

  • noin 10 kpl

Kaurakeksipohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Väliin

  • 1-2 dl karpalo- tai puolukkahilloa
  • 5-7 dl karpaloita tai puolukoita

Täytteeksi ja päälle

  • 1 tlk kuohukermaa, laktoositon käy
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl kookoshiutaleita)
  • 1 tlk maitorahkaa (250-500 g), laktoositon käy

Kostutukseen

  • n. 1 dl maitoa, laktoositon käy
  • n. 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • karpaloita tai puolukoita
  • sitruunamelissanlehtiä

12 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)

Suklaamousse

  • 150-200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1-2 tl rommia tai likööriä)

Kostutus ja täyte

  • n. 1½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
  • 2 dl raikasta marja- tai hedelmäsosetta

Koristeeksi

  • runsaasti vaahtokarkkeja ja cashew-pähkinöitä

Valmistusohje

Kauli vain taikina ohueksi ja ota isohkoja pyöreitä pipareita, paista sellaisenaan.Täytä marjasoseella tai -hillolla, rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla Jos haluat, että leivoskeksit pysyvät rapeina, täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua

Kaaviloi kaulimella sulaneesta taikinasta isohkoja pipareita, halkaisija voi olla n. 8 cm. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min. Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla, lisää rahka.

Kokoa leivokset. Kostuta keksejä hieman vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kokoa aina 2-3 päällekkäisestä keksistä leivos. Levitä väleihin karpalo- tai puolukkahilloa ja marjoja sekä rahkaseosta. Levitä leivosten päälle loppu rahkaseos. Koristele marjoin ja tuorein yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

VadelmamisuHedelmärahkatorttu tai -leivoksetVaahtokarkki-suklaamousseleivokset naistenpäiväksiYstävänpäivän suklaaleivoksetYstävänpäiväkakkuHelppoja kahvikakkuja moneen makuun
LeivoksetMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset