Mainos

Pirteät karpaloleivokset pyhäinpäiväksi

Kotimaisista marjoista ja Kauramurotaikinasta saat aikaan ihania leivoksia pyhäinpäiväksi.

Ainekset

  • noin 10 kpl

Kaurakeksipohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Väliin

  • 1-2 dl karpalo- tai puolukkahilloa
  • 5-7 dl karpaloita tai puolukoita

Täytteeksi ja päälle

  • 1 tlk kuohukermaa, laktoositon käy
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl kookoshiutaleita)
  • 1 tlk maitorahkaa (250-500 g), laktoositon käy

Kostutukseen

  • n. 1 dl maitoa, laktoositon käy
  • n. 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • karpaloita tai puolukoita
  • sitruunamelissanlehtiä

12 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)

Suklaamousse

  • 150-200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1-2 tl rommia tai likööriä)

Kostutus ja täyte

  • n. 1½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
  • 2 dl raikasta marja- tai hedelmäsosetta

Koristeeksi

  • runsaasti vaahtokarkkeja ja cashew-pähkinöitä

Valmistusohje

Kauli vain taikina ohueksi ja ota isohkoja pyöreitä pipareita, paista sellaisenaan.Täytä marjasoseella tai -hillolla, rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla Jos haluat, että leivoskeksit pysyvät rapeina, täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua

Kaaviloi kaulimella sulaneesta taikinasta isohkoja pipareita, halkaisija voi olla n. 8 cm. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min. Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla, lisää rahka.

Kokoa leivokset. Kostuta keksejä hieman vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kokoa aina 2-3 päällekkäisestä keksistä leivos. Levitä väleihin karpalo- tai puolukkahilloa ja marjoja sekä rahkaseosta. Levitä leivosten päälle loppu rahkaseos. Koristele marjoin ja tuorein yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!