Mainos

Pirteät karpaloleivokset pyhäinpäiväksi

Kotimaisista marjoista ja Kauramurotaikinasta saat aikaan ihania leivoksia pyhäinpäiväksi.

Ainekset

  • noin 10 kpl

Kaurakeksipohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Väliin

  • 1-2 dl karpalo- tai puolukkahilloa
  • 5-7 dl karpaloita tai puolukoita

Täytteeksi ja päälle

  • 1 tlk kuohukermaa, laktoositon käy
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl kookoshiutaleita)
  • 1 tlk maitorahkaa (250-500 g), laktoositon käy

Kostutukseen

  • n. 1 dl maitoa, laktoositon käy
  • n. 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • karpaloita tai puolukoita
  • sitruunamelissanlehtiä

12 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)

Suklaamousse

  • 150-200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1-2 tl rommia tai likööriä)

Kostutus ja täyte

  • n. 1½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
  • 2 dl raikasta marja- tai hedelmäsosetta

Koristeeksi

  • runsaasti vaahtokarkkeja ja cashew-pähkinöitä

Valmistusohje

Kauli vain taikina ohueksi ja ota isohkoja pyöreitä pipareita, paista sellaisenaan.Täytä marjasoseella tai -hillolla, rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla Jos haluat, että leivoskeksit pysyvät rapeina, täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua

Kaaviloi kaulimella sulaneesta taikinasta isohkoja pipareita, halkaisija voi olla n. 8 cm. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min. Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla, lisää rahka.

Kokoa leivokset. Kostuta keksejä hieman vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kokoa aina 2-3 päällekkäisestä keksistä leivos. Levitä väleihin karpalo- tai puolukkahilloa ja marjoja sekä rahkaseosta. Levitä leivosten päälle loppu rahkaseos. Koristele marjoin ja tuorein yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat