Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ystävänpäivän suklaaleivokset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 1 kakku tai 8 leivosta

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Cookies-Suklaamurotaikinaa (400 g)

Väliin

  • n. 2 dl kirsikkahilloa, aprikoosisosetta tms.

Suklaamousse

  • 150-170 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1-2 rkl rommia tai likööriä) tai käytä valmista suklaamoussea tai kermarahkaa

Kostutukseen

  • n. 1½ dl maitoa +1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia tms.

Koristeeksi

  • kirsikoita tai hedelmäpaloja, joita täytteessä
  • kakun päälle sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kakkua varten kaaviloi kaulimella leivinpaperin päällä hieman jauhoja apuna käyttäen taikinapaketin yhdestä levystä yksi iso pyöreä keksilevy (halkaisija noin 20 cm), eli yhteensä kaksi levyä. Paista kakkupohjat 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8-10 minuuttia.

Leivoksia varten tee pakkauksesta pieniä ohuita suklaakeksejä, 16 kpl. Paista leivokset 200-asteisen uunin keskitasolla noin 5-6 minuuttia. Varo paistamasta liikaa!

Suklaaleivos sulattaa monen ystävän sydämen! Leivo suklaamurotaikinasta pieniä leivospohjia tai isoja kakkulevyjä. Kokoa leivos tai kakku kypsistä jäähtyneistä suklaalevyistä, kirsikkahillosta tai aprikoosisoseesta ja suklaamoussesta.

Valmista suklaamoussetäyte: kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. Halutessasi vatkaa lopuksi vaahdon sekaan hieman rommia tms. maustavaa ainetta.

Kokoa kakku tai leivokset tarjottimelle. Kostuta hyvin alimmaksi tuleva jäähtynyt keksipohja. Levitä pohjalle sosetta tai hilloa sekä suklaamoussea ja laita toinen levy päälle. Kostuta levy, levitä päälle kauniisti moussea tai kermarahkaa ja koristele kirsikoilla, hedelmillä tai tuoreilla yrteillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

3 suklaista reseptiä, joita on pakko kokeillaNaistenpäivän suklaa-kirsikkakakkuÄitienpäivän vadelmakakku kaurakeksilläVaahtokarkki-suklaamousseleivokset naistenpäiväksiSuklaakeksikakku äidilleSuklainen keksikakku
SuklaaleivoksetMakeat leivonnaisetKananmunatonMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaaleivokset
  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Lauran Salmiakkimuiskut

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Sitruunaiset suklaapalat

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Suklaaleivokset ananaskirsikoilla