Mainos

Ystävänpäivän suklaaleivokset

Suklaaleivos sulattaa monen ystävän sydämen! Leivo suklaamurotaikinasta pieniä leivospohjia tai isoja kakkulevyjä. Kokoa leivos tai kakku kypsistä jäähtyneistä suklaalevyistä, kirsikkahillosta tai aprikoosisoseesta ja suklaamoussesta.

Ainekset

  • 1 kakku tai 8 leivosta

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Cookies-Suklaamurotaikinaa (400 g)

Väliin

  • n. 2 dl kirsikkahilloa, aprikoosisosetta tms.

Suklaamousse

  • 150-170 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1-2 rkl rommia tai likööriä) tai käytä valmista suklaamoussea tai kermarahkaa

Kostutukseen

  • n. 1½ dl maitoa +1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia tms.

Koristeeksi

  • kirsikoita tai hedelmäpaloja, joita täytteessä
  • kakun päälle sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kakkua varten kaaviloi kaulimella leivinpaperin päällä hieman jauhoja apuna käyttäen taikinapaketin yhdestä levystä yksi iso pyöreä keksilevy (halkaisija noin 20 cm), eli yhteensä kaksi levyä. Paista kakkupohjat 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8-10 minuuttia.

Leivoksia varten tee pakkauksesta pieniä ohuita suklaakeksejä, 16 kpl. Paista leivokset 200-asteisen uunin keskitasolla noin 5-6 minuuttia. Varo paistamasta liikaa!

Valmista suklaamoussetäyte: kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. Halutessasi vatkaa lopuksi vaahdon sekaan hieman rommia tms. maustavaa ainetta.

Kokoa kakku tai leivokset tarjottimelle. Kostuta hyvin alimmaksi tuleva jäähtynyt keksipohja. Levitä pohjalle sosetta tai hilloa sekä suklaamoussea ja laita toinen levy päälle. Kostuta levy, levitä päälle kauniisti moussea tai kermarahkaa ja koristele kirsikoilla, hedelmillä tai tuoreilla yrteillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.