Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ystävänpäiväkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Torttupohja

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)

Kypsälle pohjalle

  • 1 dl vahvaa (maito)kahvia
  • 3 rkl manteli- tai kermalikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
  • 2-3 dl vadelma-, kirsikka tai mansikkahilloa (survoskin käy)

Täytetvaahto

  • 1 tlk (2,5 dl) kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 tlk (500 g) mascarponejuustoa (toinen tlk voi olla maitorahkaa)
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl manteli- tai kermalikööriä tai muutama tippa manteliesanssia

Koristeeksi

  • vadelmia, kirsikoita tai mansikoita
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kauli sulaneen taikinapaketin molemmista levyistä yksi iso pyöreä tai sydämen muotoinen levy leivinpaperin päällä.

Paista molempia pohjalevyjä 200-asteisen keskitasolla noin kymmenen minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto ja maitorahkaa. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla.

Kokoa torttu tarjoiluastialle. Kostuta alimmainen torttupohja hyvin. Levitä päälle puolet marjasurvoksesta tai -hillosta ja sen päälle täytevaahto. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja nosta sen päälle loput täytteet.

Koristele vaahtopinta vadelmilla, kirsikoilla tai mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: voit käyttää täytevaahdon tilalla jäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Kumoa jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

VadelmamisuSydämellinen muromisuÄitienpäivän vadelmakakku kaurakeksilläMascarpone-kaurakeksikakkuMascarpone-kaurakeksikakkuMansikkakakku
TäytekakkuMakujaYstävänpäiväArjan LeivontanurkkaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaiset

Valloita ystävä herkullisella kakulla. Makuja-keittiössä valmistetaan ystävänpäivää silmälläpitäen suomalainen versio tiramisukakusta. Tämä marjainen herkku vie kielen mennessään.

Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 17.06.202408:52
    Mansikkakakku

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.07.202012:18
    Mansikkakakku

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku

  • 02.12.201909:00
    Itsenäisyyspäivä

    Itsenäisyyspäivän Mustikka-Kermakakku

  • 14.10.201908:24
    Kakku

    Puolukka-kinuskikakku – Annin gluteeniton kakku