Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaahtokarkki-suklaamousseleivokset naistenpäiväksi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä makeassa leivonnaisessa leivosten päällä on karkkia ja pähkinöitä, hieman jenkkityylistä ja todella makeaa herkkusuille!

12 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)

Suklaamousse

  • 150-200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1-2 tl rommia tai likööriä)

Kostutus ja täyte

  • n. 1½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
  • 2 dl raikasta marja- tai hedelmäsosetta

Koristeeksi

  • runsaasti vaahtokarkkeja ja cashew-pähkinöitä

Valmistusohje

Voit käyttää vaahtokarkkien tilalla myös ranskalaisia pastilleja, jos pidät niistä enemmän.

Mikäli et halua leivoksiin karkkia, käytä raikkaita marjoja, kuten karpaloita tai puolukoita tai vaikkapa kirsikoita tai hedelmäpaloja, esim. aprikoosipalat sopivat mainiosti.

Hilloksi leivoksen päälle sopii raikas karpalo- tai puolukkahillo, sitrusmarmeladi, tyrnihillo ja niin edelleen. Hillon voi toki jättää poiskin

Ota taikina sulamaan levyt erilleen. Jaa kumpikin sulanut levy kuuteen osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien pohjille ja reunoille.

Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla 7-9 min. Jäähdytä pohjat.

Valmista suklaamoussetäyte. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa , ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halutessasi lisää vatkaamisen lopussa sekaan hieman rommia tms. mausteeksi.

Kostuta leivospohjat, jaa niille raikasta marja- tai hedelmäsosetta ja pursota tai levitä päälle kauniisti runsaasti moussea sekä koristeeksi päälle vaahtokarkkeja ja pähkinöitä.

VINKKI: Voit lisätä Kauramurotaikinaan 2-3 rkl vahvaa kaakaojauhetta, jolloin saat suklaisia pohjia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

JuhlakääretorttuHedelmärahkatorttu tai -leivoksetPirteät karpaloleivokset pyhäinpäiväksiYstävänpäivän suklaaleivoksetSuklaiset pashaleivoksetJuhlakääretorttu
LeivoksetYstävänpäiväÄitienpäiväJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset