Hedelmärahkatorttu tai -leivokset
Raikas hedelmätorttu on leivottu rapeasta kauramurotaikinasta. Murotaikinassa oleva kaura ja hedelmät tekevät tortusta sallitun herkun. Käyttämällä täytteeksi tuoresosetta – vauvan ruokaa tai itse soseutettua survosta – saat tortusta vielä raikkaamman.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kauramurotaikina-pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Kypsälle Kauramurotaikinapohjalle
- 1-2 dl kirsikka-, aprikoosi tai rypälemehua
- 1-2 dl kirsikka-, aprikoosi- tai hedelmäsosetta (tai hilloa)
Päälle
- 1 tlk kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kevyenpää (21%) kermavalmistetta (voi olla laktoositon)
- ½-1 dl sokeria
- ½-1 rkl vaniljasokeria
- 1 tlk maitorahkaa (voi olla laktoositon)
- 5-6 kpl luumuja tai satsumia
- Noin 300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Sulata kauramurotaikina hieman levyt irralleen otettuina paketista; yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä. Painele taikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25– 28 cm).
Tai jaa kumpikin sulanut taikinalevy kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat folio-leivosvuokien pohjille ja reunoille, saat yhteensä 16 kpl leivospohjia.
Kypsennä torttupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia, leivospohjia hieman lyhyemmän aikaa. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta torttu tai leivospohjat hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.
Vinkki: Voit lisätä sulaneeseen kauramurotaikinaan noin 1 rkl kaakaojauhetta ja ½–1 dl suklaarouhetta, sekoita se hyvin taikinan sekaan, niin saat suklaista murotaikinaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti