Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmärahkatorttu tai -leivokset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Kauramurotaikina-pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Kypsälle Kauramurotaikinapohjalle

  • 1-2 dl kirsikka-, aprikoosi tai rypälemehua
  • 1-2 dl kirsikka-, aprikoosi- tai hedelmäsosetta (tai hilloa)

Päälle

  • 1 tlk kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kevyenpää (21%) kermavalmistetta (voi olla laktoositon)
  • ½-1 dl sokeria
  • ½-1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (voi olla laktoositon)
  • 5-6 kpl luumuja tai satsumia
  • Noin 300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Sulata kauramurotaikina hieman levyt irralleen otettuina paketista; yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä. Painele taikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25– 28 cm).

Tai jaa kumpikin sulanut taikinalevy kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat folio-leivosvuokien pohjille ja reunoille, saat yhteensä 16 kpl leivospohjia.

Kypsennä torttupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia, leivospohjia hieman lyhyemmän aikaa. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta torttu tai leivospohjat hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.

Vinkki: Voit lisätä sulaneeseen kauramurotaikinaan noin 1 rkl kaakaojauhetta ja ½–1 dl suklaarouhetta, sekoita se hyvin taikinan sekaan, niin saat suklaista murotaikinaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Isänpäivän suklaatorttuVaahtokarkki-suklaamousseleivokset naistenpäiväksiRaparperipiirakka kauratoscallaSuklaiset pashaleivoksetKarpalo-valkosuklaiset sydämetHelppoja kahvikakkuja moneen makuun
LeivoksetMakeat leivonnaisetLaktoositonKevään juhlatMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Raikas hedelmätorttu on leivottu rapeasta kauramurotaikinasta. Murotaikinassa oleva kaura ja hedelmät tekevät tortusta sallitun herkun. Käyttämällä täytteeksi tuoresosetta – vauvan ruokaa tai itse soseutettua survosta – saat tortusta vielä raikkaamman.

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset