Pienet kananpoikahyytelöt
Herkulliset pienet broilerialadobit ovat hyvää, kaunista ja kevyttä alkuruokaa. Niitä voi panna esille myös noutopöytään ja miksei joulupöytäänkin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
8-10 hengelle
- 500 g broilerinfileetä
- 1 purjo
- 1 iso porkkana
- 1 sipuli
- 2 tl suolaa
- 75 cl valkoviiniä
- 5 kokonaista valkopippuria
- 7 liivatelehteä
- 2 tl kuivattua rakuunaa
- 2 tl kuivattua kirveliä
- 1 nippu persiljaa
Lisäksi
- 8-10 annosvuokaa
Valmistusohje
1. Huuhtele purjo, porkkana ja sipuli hyvin. Kuori porkkana ja sipuli. Paloittele kaikki pieneksi. Laita broilerinfileet pataan ja juurekset niiden päälle. Lisää suola ja viini. Lisää vettä tarvittaessa, niin että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa ilman kantta muutama minuutti. Kuori vaahto, alenna lämpöä ja lisää pippurit. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Nosta lihat liemestä, siivilöi ja säästä liemi.
2. Laita liivatelehdet veteen likoon. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Silppua persiljat, erityisesti varret, erittäin pieneksi. Mittaa keitinliemi ja lisää tarvittaessa vettä, lientä pitää olla 7 dl. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne lämpimään liemeen. Pane liemi nyt kylmään. Kun se alkaa hyytyä, kaada lientä hiukan vuokien pohjalle, heiluttele vuokia ja sirottele vuokiin hiukan persiljaa, kirveliä ja rakuunaa. Heiluttele taas vuokia, niin että mausteyrtit tarttuvat liemeen.
3. Lado vuokiin vuorotellen lihapaloja ja yrttejä ja valuta lientä. Päätä siihen, että kaadat lopun liemen päällimmäiseksi. Pane vuoat kylmään ja anna hyytyä täysin. Kun on aika tarjota aladobit, kasta vuoka kerrallaan nopeasti kuumaan veteen, pyöräytä veitsellä reunaa myöten ja kumoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti