Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pienet kananpoikahyytelöt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkulliset pienet broilerialadobit ovat hyvää, kaunista ja kevyttä alkuruokaa. Niitä voi panna esille myös noutopöytään ja miksei joulupöytäänkin.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

8-10 hengelle

  • 500 g broilerinfileetä
  • 1 purjo
  • 1 iso porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 tl suolaa
  • 75 cl valkoviiniä
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 7 liivatelehteä
  • 2 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 tl kuivattua kirveliä
  • 1 nippu persiljaa

Lisäksi

  • 8-10 annosvuokaa

Valmistusohje

1. Huuhtele purjo, porkkana ja sipuli hyvin. Kuori porkkana ja sipuli. Paloittele kaikki pieneksi. Laita broilerinfileet pataan ja juurekset niiden päälle. Lisää suola ja viini. Lisää vettä tarvittaessa, niin että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa ilman kantta muutama minuutti. Kuori vaahto, alenna lämpöä ja lisää pippurit. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Nosta lihat liemestä, siivilöi ja säästä liemi.

2. Laita liivatelehdet veteen likoon. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Silppua persiljat, erityisesti varret, erittäin pieneksi. Mittaa keitinliemi ja lisää tarvittaessa vettä, lientä pitää olla 7 dl. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne lämpimään liemeen. Pane liemi nyt kylmään. Kun se alkaa hyytyä, kaada lientä hiukan vuokien pohjalle, heiluttele vuokia ja sirottele vuokiin hiukan persiljaa, kirveliä ja rakuunaa. Heiluttele taas vuokia, niin että mausteyrtit tarttuvat liemeen.

3. Lado vuokiin vuorotellen lihapaloja ja yrttejä ja valuta lientä. Päätä siihen, että kaadat lopun liemen päällimmäiseksi. Pane vuoat kylmään ja anna hyytyä täysin. Kun on aika tarjota aladobit, kasta vuoka kerrallaan nopeasti kuumaan veteen, pyöräytä veitsellä reunaa myöten ja kumoa.

Lisää aiheesta:

Loheneviä punaviinietikassaErilainen salaattiBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraKanahyytelöEsikeitetyt kylkiluurivitRanskalainen persiljakinkku
Suolainen hyytelöAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluUusivuosiKeventäjätLisäkeruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet kananpoikahyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loheneviä punaviinietikassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet lohihyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ranskalainen siekalesyltty

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vasikkasylttyä ja punaista salaattia