Perunasalaatti pähkinöillä
Peruna, chili ja korianteri antavat tälle ruokalajille hieman eteläamerikkalaista makua. Tarjoile lisukkeena grillatulle lihalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 keitettyä, kylmää perunaa
- 2 rkl rapsiöljyä
- 2 rkl valkoviiniä
- 2 tl chilihiutaleita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 hopeasipuli
- 1 dl hasselpähkinöitä
- muutama oksa tuoretta korianteria
- jäävuorisalaattia
Valmistusohje
1. Viipaloi keitetyt ja jäähtyneet perunat ja lado niitä vuorotellen astiaan öljyn, valkoviinin, chilihiutaleiden, suolan ja pippurin kanssa. Anna maustua kylmässä hetki.
2. Kuori ja hienonna sipuli, rouhi pähkinät.
3. Aseta jäävuorisalaattia tarjoilukulhon pohjalle. Lisää perunasalaatti ja ripottele päälle sipulia ja pähkinöitä. Koristele tuoreella korianterilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje