Perunasalaatti pähkinöillä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669230/landscape16_9/515/290/4c286596096cb906d226b2ded6453629/IZ/902532-1834.jpg)
Peruna, chili ja korianteri antavat tälle ruokalajille hieman eteläamerikkalaista makua. Tarjoile lisukkeena grillatulle lihalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 keitettyä, kylmää perunaa
- 2 rkl rapsiöljyä
- 2 rkl valkoviiniä
- 2 tl chilihiutaleita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 hopeasipuli
- 1 dl hasselpähkinöitä
- muutama oksa tuoretta korianteria
- jäävuorisalaattia
Valmistusohje
1. Viipaloi keitetyt ja jäähtyneet perunat ja lado niitä vuorotellen astiaan öljyn, valkoviinin, chilihiutaleiden, suolan ja pippurin kanssa. Anna maustua kylmässä hetki.
2. Kuori ja hienonna sipuli, rouhi pähkinät.
3. Aseta jäävuorisalaattia tarjoilukulhon pohjalle. Lisää perunasalaatti ja ripottele päälle sipulia ja pähkinöitä. Koristele tuoreella korianterilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka