Perunasalaatti pähkinöillä

Peruna, chili ja korianteri antavat tälle ruokalajille hieman eteläamerikkalaista makua. Tarjoile lisukkeena grillatulle lihalle.

Neljälle

  • 8 keitettyä, kylmää perunaa
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 2 tl chilihiutaleita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 hopeasipuli
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • muutama oksa tuoretta korianteria
  • jäävuorisalaattia

Valmistusohje

1. Viipaloi keitetyt ja jäähtyneet perunat ja lado niitä vuorotellen astiaan öljyn, valkoviinin, chilihiutaleiden, suolan ja pippurin kanssa. Anna maustua kylmässä hetki.

2. Kuori ja hienonna sipuli, rouhi pähkinät.

3. Aseta jäävuorisalaattia tarjoilukulhon pohjalle. Lisää perunasalaatti ja ripottele päälle sipulia ja pähkinöitä. Koristele tuoreella korianterilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.