Perunaohukaiset simpukoiden ja mädin kera

Tämä on nopea ruokalaji sille, joka syö yksin. Paista ohukainen raastetusta perunasta ja tarjoile ruoanlaittojogurtin, purkkisimpukoiden, punasipulin ja mädin kera. Voit myös kokeilla anjovisfileitä ja punasipulia. Vihreät salaatinlehdet sopivat mukaan.

Neljälle

  • 2 keskikokoista perunaa
  • 1 keltasipulilohko
  • ½ tl sellerisuolaa
  • ½ rkl neutraalia öljyä
  • 1 pieni purkki simpukoita
  • ½ dl ruoanlaittojogurttia
  • ½ punasipuli
  • 1 sitruunanlohko
  • salaattia
  • 4 rkl mätiä

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat. Hienonna sipuli. Sekoita peruna, sipuli ja sellerisuola.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Puserra käsin peruna-sipuliseoksesta ylimääräinen neste ja muotoile käsin muutama pieni ohukainen.

3. Paista keskilämmöllä kauniin värisiksi ja rapeiksi ohukaisiksi. Laita ohukaisten päälle jogurttinokareet ja punasipulia. Asettele päällimmäiseksi simpukoita, mätiä ja sitruunaa. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja