Perunaohukaiset simpukoiden ja mädin kera
Tämä on nopea ruokalaji sille, joka syö yksin. Paista ohukainen raastetusta perunasta ja tarjoile ruoanlaittojogurtin, purkkisimpukoiden, punasipulin ja mädin kera. Voit myös kokeilla anjovisfileitä ja punasipulia. Vihreät salaatinlehdet sopivat mukaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 keskikokoista perunaa
- 1 keltasipulilohko
- ½ tl sellerisuolaa
- ½ rkl neutraalia öljyä
- 1 pieni purkki simpukoita
- ½ dl ruoanlaittojogurttia
- ½ punasipuli
- 1 sitruunanlohko
- salaattia
- 4 rkl mätiä
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat. Hienonna sipuli. Sekoita peruna, sipuli ja sellerisuola.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Puserra käsin peruna-sipuliseoksesta ylimääräinen neste ja muotoile käsin muutama pieni ohukainen.
3. Paista keskilämmöllä kauniin värisiksi ja rapeiksi ohukaisiksi. Laita ohukaisten päälle jogurttinokareet ja punasipulia. Asettele päällimmäiseksi simpukoita, mätiä ja sitruunaa. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti