Perunaohukaiset simpukoiden ja mädin kera
Tämä on nopea ruokalaji sille, joka syö yksin. Paista ohukainen raastetusta perunasta ja tarjoile ruoanlaittojogurtin, purkkisimpukoiden, punasipulin ja mädin kera. Voit myös kokeilla anjovisfileitä ja punasipulia. Vihreät salaatinlehdet sopivat mukaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 keskikokoista perunaa
- 1 keltasipulilohko
- ½ tl sellerisuolaa
- ½ rkl neutraalia öljyä
- 1 pieni purkki simpukoita
- ½ dl ruoanlaittojogurttia
- ½ punasipuli
- 1 sitruunanlohko
- salaattia
- 4 rkl mätiä
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat. Hienonna sipuli. Sekoita peruna, sipuli ja sellerisuola.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Puserra käsin peruna-sipuliseoksesta ylimääräinen neste ja muotoile käsin muutama pieni ohukainen.
3. Paista keskilämmöllä kauniin värisiksi ja rapeiksi ohukaisiksi. Laita ohukaisten päälle jogurttinokareet ja punasipulia. Asettele päällimmäiseksi simpukoita, mätiä ja sitruunaa. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti