Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kuhaa jalapenojogurttikastikkeella, Taijan resepti

Julkaistu 08.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden yhdeksännen jakson resepti.

Kuha

  • 1 kuha
  • suolaa

Jalapenojogurttikastike

  • 2 jalapenoa
  • 3 kpl kuorittuja valkosipulinkynsiä
  • ½ sipuli
  • turkkilaista jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl etikkaa
  • 1 puntti lehtipersiljaa
  • suolaa

Friteeratut sipulit

  • 1 sipuli
  • 1 pullo rypsiöljyä

Valmistusohje

KUHA: Fileoi kuha ja poista nahka. Suolaa fileet ja laita 170 asteiseen uuniin, kunnes sisälämpö 60C. Tohota pinta kauniin ruskeaksi.

JALAPENOJOGURTTIKASTIKE: Tee majoneesi. Laita kokonainen kananmuna korkeaan astiaan, lisää öljy, sitruunanmehu ja etikka. Surauta majoneesi valmiiksi sauvasekoittimella.

Sekoita 4 dl turkkilaista jogurttia ja 3 rkl majoneesia. Paahda jalapenot, valkosipulit ja puolikas sipuli pannulla, jossa on noin 1 dl öljyä. Varo etteivät pala. Ota kasvikset pannulta, poista toisesta jalapenosta siemenet, laita korkeaan astiaan ja kaada pannulta öljy mukaan. Surauta sauvasekoittimella sekaisin, lisää korianteri.

FRITEERATUT SIPULIT: Kuori ja suikaloi sipuli. Lämmitä öljy 180 asteiseksi ja friteeraa sipuli rapeaksi. Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Maissikananpoikaa, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Perunakranssi, T-pihvi, punaviinikastike ja valkosipuli-sahrami-vihannekset, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Paistetut kampasimpukat, kurpitsapyreellä, tomaatti- avokadosalaatilla ja ruskistetulla voilla, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Korealaisia pannukakkuja ja paneroitua valkosipulista tofua, soija-vaahterasiirappikastikkeella, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Hirven paahtofileetä, punaherukka-punaviinikastike, juuriselleri-porkkanamuhennosta, Markun reseptiMasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti