Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunaohukaiset siianmädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 200 g siianmätiä (tai muikun- tai lohenmätiä)
  • 8 keskikokoista, raakaa, kuorittua perunaa
  • margariinia paistamiseen
  • 4 tillinoksaa
  • 1 sitruuna
  • 2 ½ dl kermaviiliä
  • 2 hienonnettua punasipulia

Valmistusohje

1. Raasta perunat karkeasti taikinaksi. Esilämmitä paistinpannu, sulata kunnon nokare margariinia ja anna rasvan ruskistua kullanruskeaksi. Tee ¼ perunataikinasta pallo, laita se pannulle ja litistä se paistinlastalla.

2. Paista n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta kovalla lämmöllä kunnes ohukainen on kullanruskea ja hieman rapea.

3. Laita ohukainen talouspaperille jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Paista vielä kolme ohukaista samalla tavalla. Laita ohukaiset lautasille, koristele tillillä ja sitruunalohkolla. Tarjoile heti kermaviilin ja hienonnetun punasipulin kera.

Lisää aiheesta:

RapusilakatRapea raakaperunaohukainen muikunmädin keraPerunagratiiniRaakaperunaohukaisetFriteeratut sipulirenkaatPerunaohukaiset simpukoiden ja mädin kera
Suolaiset letutVälipalatAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjät

Siianmäti tekee perunaohukaisista vähemmän arkisen ruokalajin. Perunan, siianmädin, kermaviilin ja sipulin yhdistelmä on satumaisen hieno! Uusista perunoista ohukaisia ei kannata tehdä, ne pysyvät huonosti kasassa. Ruokalaji sopii hyvin lounaaksi, iltapalaksi tai ruokaisaksi alkupalaksi.

Pääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa