Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Persialaisia pikkelssejä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 annokseen jokaista pikkelssiä

Munakoisopikkelssi

  • 2 munakoisoa
  • 1 l omenasiideriviinietikkaa
  • 2 rkl suolaa
  • tuoreita valkosipulinkynsiä

Valkosipulipikkelssi

  • 1 kg valkosipulia
  • 1 l valkoviinietikkaa
  • 2 rkl suolaa

Viinirypälepikkelssi

  • viinirypäleitä
  • 1 l omenasiideriviinietikkaa
  • 1 rkl suolaa

Valmistusohje

1. Munakoisopikkelssi (valmista 2 viikon kuluttua): Huuhdo munakoisot, leikkaa pois kannat ja kuutioi 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Älä poista kuorta. Laita kuutiot isoon kattilaan. Kaada päälle viinietikka, lisää suola ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Anna munakoison jäähtyä liemessä. Säilö kannelliseen lasipurkkiin ja säilytä viileässä.

2. Valkosipulipikkelssi (valmista 3 kuukauden kuluttua): Jaa valkosipulit kynsiksi ja laita kynnet pieniin lasipurkkeihin. Kaada purkkeihin suolaa ja viinietikkaa niin että valkosipulit peittyvät. Laita päälle tiiviit kannet ja säilytä pimeässä ja viileässä. Pikkelssi on valmista 3 kuukauden kuluttua. Mitä pidemmän aikaa pikkelssiä säilötään, sitä miedommaksi maku muuttuu.

Ilman pikkelssiä ei synny persialaista ateriaa. Aikoinaan viinietikkaan säilöttiin lähes kaikkea, raaoista saksanpähkinöistä meloninkuoriin. Pikkelssiä valmistetaan niin hedelmistä, marjoista, pähkinöistä kuin hedelmistäkin.

3. Viinirypälepikkelssi (valmista 6 viikon kuluttua): Huuhdo viinirypäleet ja valuta. Kuumenna viinietikka ja suola kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Laita viinirypäleet isoon lasipurkkiin. Anna liemen jäähtyä ja kaada se viinirypäleiden päälle. Säilytä viileässä.

Lisää aiheesta:

PersikkachutneyMasterChef: Porkkanatartar – Teemu I:n reseptiChilikurkut tillilläÄyriäisnyyttiViininlehtikääryleetTore Wretmanin akvaviittisilli
SäilöntäKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sitruunaiset valkosipulit

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Hunajaiset valkosipulikynnet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rakuunalla maustetut valkosipulinkynnet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sillikurkku