Pastasalaatti Nicoise

Klassisen Nizzan salaatin saa tavallistakin ruokaisammaksi käyttämällä perunan sijaan pastaa. Se tekee sitä paitsi salaatista lapsiystävällisempää ja jännittäväää.

Neljälle

  • 2 dl pastaa (penne tai creste di callo)
  • 225 g salaattisekoitusta
  • 2 tomaattia
  • 2 purkkia tonnikalaa, à 300 g
  • 1 punasipuli
  • 100 g vihreitä papuja
  • 3 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 dl oliiveja

Kastike

  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2 tl ranskalaista maustesekoitusta
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitetty pasta lävikköön, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.

2. Valuta tonnikala. Leikkaa punasipuli puolikuiksi ja poista pavuista kovat kannat. Lohko tomaatit. Kuori munat ja leikkaa myös ne lohkoiksi. Sekoita salaatinkastikkeeksi viinietikka, oliiviöljy, sitruunamehu ja ranskalainen mausteseos.

3. Asettele salaatinlehdet vadille ja sitten pasta, tomaatit, sipuli, tonnikala ja pavut. Valuta kastike päälle ja sekoita nostellen varovasti. Laita pinnalle munalohkot ja ripottele oliivit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!