Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pastasalaatti Nicoise

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

Neljälle

  • 2 dl pastaa (penne tai creste di callo)
  • 225 g salaattisekoitusta
  • 2 tomaattia
  • 2 purkkia tonnikalaa, à 300 g
  • 1 punasipuli
  • 100 g vihreitä papuja
  • 3 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 dl oliiveja

Kastike

  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2 tl ranskalaista maustesekoitusta
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitetty pasta lävikköön, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.

2. Valuta tonnikala. Leikkaa punasipuli puolikuiksi ja poista pavuista kovat kannat. Lohko tomaatit. Kuori munat ja leikkaa myös ne lohkoiksi. Sekoita salaatinkastikkeeksi viinietikka, oliiviöljy, sitruunamehu ja ranskalainen mausteseos.

3. Asettele salaatinlehdet vadille ja sitten pasta, tomaatit, sipuli, tonnikala ja pavut. Valuta kastike päälle ja sekoita nostellen varovasti. Laita pinnalle munalohkot ja ripottele oliivit.

Klassisen Nizzan salaatin saa tavallistakin ruokaisammaksi käyttämällä perunan sijaan pastaa. Se tekee sitä paitsi salaatista lapsiystävällisempää ja jännittäväää.

Lisää aiheesta:

Alkuruokasalaatti tonnikalalla ja anjoviksellaPastasalaattiSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraHaalea lohisalaattiPapu-pinaattiravioliPastaa tomaattien ja oliivien kera
PastasalaattiPastat ja nuudelitSalaatitKevytLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti
  • 26.04.202408:30
    Lisäkeruoat

    Piknikin pelastava pastasalaatti

  • 30.09.202110:11
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen lämmin pastasalaatti

  • 15.07.202112:50
    Nopeat ja helpot

    Helppo pastasalaatti! Katin pesto-pastasalaatti hurmaa taatusti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaatti sydänpastasta

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Haalea simpukkapastasalaatti lohen kera