Pastasalaatti Nicoise
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664498/landscape16_9/515/290/afc98dda9a068c05d20454533ac4b578/oP/887068-1343.jpg)
Klassisen Nizzan salaatin saa tavallistakin ruokaisammaksi käyttämällä perunan sijaan pastaa. Se tekee sitä paitsi salaatista lapsiystävällisempää ja jännittäväää.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Neljälle
- 2 dl pastaa (penne tai creste di callo)
- 225 g salaattisekoitusta
- 2 tomaattia
- 2 purkkia tonnikalaa, à 300 g
- 1 punasipuli
- 100 g vihreitä papuja
- 3 kovaksikeitettyä munaa
- 1 dl oliiveja
Kastike
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl sitruunamehua
- 2 tl ranskalaista maustesekoitusta
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitetty pasta lävikköön, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
2. Valuta tonnikala. Leikkaa punasipuli puolikuiksi ja poista pavuista kovat kannat. Lohko tomaatit. Kuori munat ja leikkaa myös ne lohkoiksi. Sekoita salaatinkastikkeeksi viinietikka, oliiviöljy, sitruunamehu ja ranskalainen mausteseos.
3. Asettele salaatinlehdet vadille ja sitten pasta, tomaatit, sipuli, tonnikala ja pavut. Valuta kastike päälle ja sekoita nostellen varovasti. Laita pinnalle munalohkot ja ripottele oliivit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka