Papu-katkarapumunakkaat

Pienet annosmunakkaat sopivat lounaaksi tai kevyeksi iltapalaksi. Valmistukseen sopivat mainiosta tähteeksi jääneet pavut, lajikkeella ei ole erityisemmin väliä. Voit käyttää myös säilykepapuja. salaatti ja leipä täydentää aterian.

4 annosta

  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 dl valkoisia papuja
  • ½ litraa vettä
  • 1 sipuli
  • 4 tomaattia
  • 6 munaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • vajaa ½ tl cayennepippuria
  • 2 rkl maapähkinäöljyä

Valmistusohje

1. Liota papuja kylmässä vedessä yön yli. Pane pavut kattilaan, lisää puhdas vesi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 40-60 minuuttia. Kaada vesi pois.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja paloittele tomaatit. Vatkaa munat isossa kulhossa ja lisää joukkoon pavut, katkaravut, hienonnettu sipuli ja tomaattipalat. Mausta suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla.

3. Kuumenna paistinpannulla tilkka maapähkinävoita keskilämpöiseksi. Kaada pannulle neljännes munakastaikinasta ja sekoita varovasti, kunnes taikina leviää tasaisesti ja hyytyy. Peitä paistinpannu kannella, keikauta munakas ylösalaisin kannen päälle ja liu'uta takaisin pannulle. Paista munakasta vielä minuutti ja kumoa suoraan lautaselle. Paista loput kolme munakasta samalla tavoin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!