Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Papu-katkarapumunakkaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 dl valkoisia papuja
  • ½ litraa vettä
  • 1 sipuli
  • 4 tomaattia
  • 6 munaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • vajaa ½ tl cayennepippuria
  • 2 rkl maapähkinäöljyä

Valmistusohje

1. Liota papuja kylmässä vedessä yön yli. Pane pavut kattilaan, lisää puhdas vesi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 40-60 minuuttia. Kaada vesi pois.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja paloittele tomaatit. Vatkaa munat isossa kulhossa ja lisää joukkoon pavut, katkaravut, hienonnettu sipuli ja tomaattipalat. Mausta suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla.

3. Kuumenna paistinpannulla tilkka maapähkinävoita keskilämpöiseksi. Kaada pannulle neljännes munakastaikinasta ja sekoita varovasti, kunnes taikina leviää tasaisesti ja hyytyy. Peitä paistinpannu kannella, keikauta munakas ylösalaisin kannen päälle ja liu'uta takaisin pannulle. Paista munakasta vielä minuutti ja kumoa suoraan lautaselle. Paista loput kolme munakasta samalla tavoin.

Lisää aiheesta:

Uppomunatoastit papujen keraKananmunat sipuli-tomaattipedillä ja parsakaalimunakasSitruunariisiPapu-katkarapupallerotLohipyttipannuKikhernecurrya ja perunoita
MunakasAlkuruoatKevytGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjät

Pienet annosmunakkaat sopivat lounaaksi tai kevyeksi iltapalaksi. Valmistukseen sopivat mainiosta tähteeksi jääneet pavut, lajikkeella ei ole erityisemmin väliä. Voit käyttää myös säilykepapuja. salaatti ja leipä täydentää aterian.

Pääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas