Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua lohta ja curry-vihannesriisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g lohifileetä nahan kera
  • 250 g kokonaista lehtipinaattia
  • sitruunalohkoja
  • 2 dl esikeitettyä täysjyväriisiä (parboiled)
  • 1 keltasipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 2 tl mietoa currya

Valmistusohje

1. Aloita curryriisistä: Kuori ja hienonna sipuli, halkaise ja hienonna paprika.

2. Kuumenna öljyä isossa teflonpannussa. Paista sipuli ja paprika kevyesti ja lisää curry. Lisää riisi ja 4 dl vettä. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Käännä levy pois päältä ja anna kattilan olla liedellä kunnes riisi tarjoillaan, se keittyy valmiiksi jälkilämmössä.

3. Sulata pinaatti ja lämmitä se mikrossa. Suolaa ja pippuroi kevyesti.

4. Sinun ei tarvitse poistaa lohesta nahkaa. Grillaa lohi tai paista se paistinpannussa, ensin lihapuoli alaspäin. Käännä ja paista valmiiksi nahka alaspäin. Suolaa ja pippuroi. Varmista, että kala on läpikypsä eli läpinäkymätön, kiinteä ja kevyen vaaleanpunainen.

5. Tarjoile lohi pinaatin, curryriisin ja sitruunalohkojen kera.

Älä tee tämän herkullisen lohen valmistamisesta vaikeaa. Useimmiten lohi maistuu parhaalta, jos sen vain paistaa tai grillaa. Näin lohi on erittäin nopeasti valmistuvaa ruokaa. Esikeitetty täysjyväriisi kypsyy 10 minuutissa.

Lisää aiheesta:

Kalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraKylmää, keitettyä lohta chilillä ja korianterillaLihakeitto auringonkukansiementen keraCurry-kalapata simpukoiden keraLammascurrya ja pinaattiaMerikrottia hapanimeläkastikkeessa
Paistettu lohiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu lohi
  • 04.11.202107:43
    Kala

    Kari Aihisen currylla maustettu lohikiusaus

  • 06.10.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka

  • 21.09.202114:29
    Kala

    Helppo lohivuoka – voit käyttää valmiita perunoita!

  • 24.09.202013:31
    Lohifilee

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 13.02.202013:09
    Lohifilee

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset